27 mart. 2023 | 10:54

Întrebarea capcană la care puţini răspund corect: De câte ori se suprapun acele unui ceas în 24 de ore

Diverse
Întrebarea capcană la care puţini răspund corect: De câte ori se suprapun acele unui ceas în 24 de ore
De câte ori se suprapun acele unui ceas în 24 de ore

De multe ori, interviurile de angajare conțin și un mini-test de inteligență, o întrebare capcană la care nu mulți reușesc să răspundă corect. Din această categorie face parte și următoarea provocare: De câte ori se suprapun acele unui ceas în 24 de ore? Crezi că știi răspunsul?

Întrebarea capcană la care puţini răspund corect în timpul unui interviu de angajare

Testele de inteligență au devenit din ce în ce mai populare în ultima perioadă. Ele au apărut prima oară acum mai bine de un secol, fiind folosite de specialiști din domeniul psihologiei pentru a putea înțelege mai bine cum gândesc și cum percep oamenii realitatea din jurul lor.

Astăzi, multe astfel de provocări fac furori în mediul online. Unii angajatori le includ chiar în interviurile pentru candidații care își doresc un post în companie. Ele pun la încercare concentrarea, gândirea rațională, atenția la detalii și viteza de reacție.

O astfel de întrebare reușește să îi pună pe foarte mulți în dificultate, cu toate că, la prima vedere, nu pare deloc complicată: De câte ori se suprapun acele unui ceas în 24 de ore?

De câte ori se suprapun acele unui ceas în 24 de ore?

Răspunsul corect este de 22 de ori. Potrivit Daily Mail, acele ceasului se suprapun perfect de 11 ori într-un interval de 12 ore, la: 12:00, 1:05, 2:10, 3:15, 4:20, 5:25, 6:30, 7:35, 8:40, 9:45 și 10:50. Pentru că ziua are 24 de ore, înmulțim 11 cu 2 și obținem soluția.

Cel mai des întâlnit răspuns este 24, însă acele nu coincid la ora 11:55. Acul orei se apropie foarte mult de 12 în momentul în care cel al minutelor ajunge la 11.

Când ești pus în situația de a rezolva un astfel de puzzle în timpul unui interviu de angajare, nu ezita să dai un răspuns. Intervievatorii nu caută neapărat candidatul care să poată oferi soluția corectă, ci sunt interesați, de fapt, de modul în care abordează problema.

Rezolvarea testelor de inteligență este un mod eficient și plăcut de a ne antrena gândirea rațională, atenția la detalii, capacitatea de a învăța, abilitățile de rezolvare a problemelor și memoria.

Aceste provocări pot fi ghicitori, puzzle-uri, iluzii optice și pot fi găsite în cărți speciale, în ziare, reviste și, evident, în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Test pentru cei cu IQ mare. Găseşte lămâia ascunsă printre celelalte fructe. Nu e uşor deloc, nu-i aşa?