Intrăm în Scenariul 5 după Paște? Ce spune Nelu Tătaru despre această posibilitate

Intrăm în Scenariul 5 după Paște? Ce spune Nelu Tătaru despre această posibilitate
Intrăm în Scenariul 5 după Paște? Ce spune Nelu Tătaru despre această posibilitate

Specialiștii au transmis că un prim vârf al pandemiei de COVID-19 se va înregistra în România la mijlocul lunii aprilie, iar al doilea va fi după sărbătorile de Paște. Avertizări sunt și întrebări de asemenea. Românii se gândesc acum la posibilitatea de a intra în Scenariul 5 după Sărbătorile Pascale, mai ales că ne apropiem de 10.000 de cazuri confirmate, iar în acest caz ar exista posibilitatea închiderii mai multor orașe, chiar și Bucureștiul putând fi vizat după modelul Suceava, informează Cancan. Nelu Tătaru a negat pe 3 aprilie această posibilitate.

Intrăm în Scenariul 5 după Paște? Ce spune Nelu Tătaru

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat la Digi 24 că ne apropiem de vârful pandemiei, așteptat imediat după Paște. De asemenea, și Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie a confirmat acest fapt.

„Ne așteptăm la ceea ce era și previzionat. Și profesorul Streinu-Cercel, și profesorul Rafila au făcut demult aceste anunțuri și prognoze, că probabil în următoarele săptămâni vom atinge niveluri foarte crescute”, a spus Doina Azoicăi.

Intrăm în Scenariul 5 după Paște? Ce spune Nelu Tătaru despre această posibilitate
Nelu Tătaru susține că nu va exista un al cincilea sau al șaselea scenariu, chiar dacă se prognozează ca vârful pandemiei să fie imediat după Paște

Pe 3 aprilie, Tătaru declara la TVR1, în emisiunea România 9, că autoritățile nu se gândesc la scenariul 5 sau 6. Doar în momentul în care apar noi cazuri ori cazuri severe va fi un scenariu greu. Mai mult, oficialul a subliniat că există doar scenariul 4 care trebuie gestionat.

„Dacă apar noi cazuri sau cazuri critice și severe, atunci va fi un scenariu greu”

„Avem doar scenariul 4 ce trebuie gestionat. Avem peste 2000 de infectări (cu coronavirus). Nu ne gândim la scenariul 5 sau 6. Dacă avem doar aceste 2000 de infectări este un scenariu ușor. Dacă apar noi cazuri sau cazuri critice și severe, atunci va fi un scenariu greu”, a spus ministrul, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă există o strategie de informare și control a epidemiei, Tătaru a spus, la Antena 3, că fiecare Comandament pentru Situații de Urgență are întâlniri cu medicii de familie și cu alte instituții abilitate pentru a se informa reciproc și a-și corela activitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI