Interzis la viața de noapte. Ce categorie de oameni nu mai poate intra în barurile din Danemarca

Interzis la viața de noapte. Ce categorie de oameni nu mai poate intra în barurile din Danemarca
Interzis la viața de noapte. Ce categorie de oameni nu mai poate intra în barurile din Danemarca

Danemarca a dat interzis la viața de noapte pentru o categorie anume de persoane. Parlamentul din Danemarca a dat și o lege în acest sens.

acești oameni au interzis la viața de noapte

Este vorba despre interdicția persoanelor condamnate pentru fapte violente în baruri și localuri care servesc alcool noaptea de a mai intra în astfel de locuri. Interdicția se aplică în orice loc în care se servește alcool în intervalul 00:00-05:00 dimineața.

Aceste persoane ar putea avea interzis în baruri și cluburi până la doi ani, în funcție de infracțiunea comisă. Legea spună că poliția ar putea stabili ca anumite străzi să fie zone în care oamenii pot ieși în orași și unde infractorii violenți nu vor avea acces.

De asemenea, amenda pentru încălcarea acestei legi poate ajunge la 10.000 de coroane, adică echivalentul a 1.600 de dolari.

„Înainte ca pandemia să închidă viaţa de noapte, am asistat la mai multe incidente groaznice în care tineri nevinovaţi au fost atacaţi cu brutalitate”, a transmis ministrul justiţiei, Nick Haekkerup, într-un comunicat.

„Din acest motiv vom bloca accesul la viaţa de noapte pentru infractori”, a adăugat el.

Cei care au comis fapte violente în localuri nu mai au voie în cluburi și baruri

Astfel, cei care au comis fapte violente în baruri, pub-uri, cluburi și discoteci vor avea interdicția de a intra în astfel de localuri și în orice spațiu în care se servește alcool noaptea.

Legea urmează să se aplice de la 1 iulie, iar fiecare infractor violent va avea propria perioadă de interdicție, în funcție de gravitatea faptei comise.

Unii dintre aceștia ar putea sta departe de viața de noapte vreme de doi ani, în timp ce alții pot căpăta interdicții mai scurte de la distracția nocturnă.

Măsura este menită să protejeze tinerii care sunt nerăbdători să își reia viața de dinainte de pandemie și vor să petreacă în cluburi și baruri.

În aceeași lege este prevăzut faptul că statul poate să recupereze prejudicii prin sechestrul pe haine scumpe, ceasuri, telefoane mobile sau alte lucruri de valoare de la inculpații care au datorii la stat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI