Un elev de 17 ani a intrat în clasă cu un pistol airsoft. Ce amendă usturătoare a primit

Un elev de 17 ani a intrat în clasă cu un pistol airsoft. Ce amendă usturătoare a primit
Elev prins cu pistolul în timpul orelor de curs

Un elev a venit la școală cu un pistol de tip airsoft, iar după ce a fost prins, a primit o amendă pe măsură, anunță reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea. Întâmplarea a avut loc la un liceu din Râmnicu Vâlcea.

Elevul a primit o amendă în valoare de 2.500 de lei

Potrivit sursei citate, totul s-a întâmplat în cursul zilei de luni. Conducerea școlii a fost cea care a anunțat că tânărul a venit cu un pistol la școală. Jandarmii au venit la fața locului și l-au întrebat pe tânăr de unde a făcut rost de armă. Acesta le-a mărturisit că l-a cumpărat de pe un site cu anunțuri, de la un vânzător necunoscut.

„Luni, 14 februarie, jandarmii vâlceni au fost sesizaţi de către conducerea Colegiului Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea, despre faptul că unul dintre elevii clasei a XI-a s-a prezentat la cursuri având asupra sa un pistol. Jandarmii care se aflau în apropierea unităţii de învăţământ au intervenit imediat, iar în urma verificărilor efectuate, au descoperit asupra tânărului de 17 ani un pistol de tip air-soft. Întrebat cum a intrat în posesia lui, acesta le-a răspuns jandarmilor că l-a cumpărat de pe un site cu anunţuri, de la un necunoscut”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, George Tacăle.

De asemenea, reprezentantul Jandarmeriei Vâlcea a subliniat că, pentru a deține o asemenea armă, este nevoie de un aviz special. Armele de tip airsoft nu pot vi achiziționate de minori. Chiar dacă nu sunt letale, pot fi extrem de periculoase.

Elev înjunghiat pe stradă de o fată

Incidentul a avut loc în zona Pieței 700 din Timișoara, atunci când un scandal a izbucnit între doi băieți. La un moment dat, o fată a intervenit și l-a înjunghiat pe unul dintre ei, apoi a fugit cu celălalt tânăr implicat în scandal. Adolescentul rănit a fost preluat de o ambulanță, cu o plagă în zona pieptului, însă starea lui stabilă.

„Au fost identificati doi elevi de la noi din scoala, o fata si un baiat si a venit Politia si i-a ridicat, de la ora i-a luat, chiar s-a sunat de iesire si a venit Politia si i-a luat de la ora. Sunt in clasa a IX-a profesională. Nu au făcut probleme până acum. S-a luat legătura cu psihologul școlii. Fata este în consiliere la psihologul școlii, s-a luat legătura și cu părinții și de va aplica regulamentul școlar”, a declarat, pentru Opinia Timișoarei, Ion Ovidiu Claudiu, director adjunct la Liceul Alimentar.

Agresiunea a avut loc luna trecută, în ianuarie. Conform presei localei, cei trei elevi s-ar fi cercat de mai multe ori în trecut și și-au dat întâlnire pentru a rezolva conflictul, însă s-a sfârșit cu unul dintre ei înjunghiat.