Creierul nostru funcționează diferit pe măsură ce ziua avansează, adică mintea nu este o mașinărie perfectă care lucrează mereu la fel, ci are momentele sale de strălucire și momentele sale în care are nevoie de puțină odihnă. Haide să vedem, așadar, care sunt intervalele în care acesta lucrează la capacitate maximă, conform doctorului Vlad Ciurea.
Creierul nu este o mașinărie perfectă care funcționează întotdeauna în același mod. Iar răspunsurile fizice la evenimentele zilei nu sunt întotdeauna consecvente.
În mod intuitiv, este probabil să experimentezi o scădere a concentrării după ce ai luat masa, dar răspunsurile neurologice fluctuează mult mai mult.
Creierul este unul dintre cele mai complexe și intrigante organe din știință, fapt pentru care s-au realizat o mulțime de analize și studii cu privire la felul cum acesta funcționează.
Citește și: Top 5 alimente care îți îmbunătățesc creierul. Specialiștii au dat răspunsul clar
În fiecare zi, creierul nostru este solicitat în mod continuu să facă față unor provocări cognitive de nivel înalt. Atunci când tastăm, ne jucăm jocuri sau ne uităm la filme pe computer, conducem o mașină sau purtăm o conversație telefonică, neuronii transmit și evaluează în mod constant impulsuri electrice.
Cu toate acestea, este clar că pe parcursul zilei nu avem același nivel de vigilență, că în anumite momente suntem mai degrabă pentru odihnă sau relaxare decât pentru o activitate intensă. Iar întrebarea este: în ce moment creierul nostru funcționează cel mai bine?
Ei bine, potrivit medicului Vlad Ciurea, există două intervale de timp în care acesta lucrează cel mai bine pe timpul zilei, fără a îi da un surplus de cafea, zahăr sau alte produse ce conferă energie.
”Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18 şi atunci mă concentrez pe acestea.
Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral. Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect.
Iar la prânz, dacă se poate să mâncăm ceva foarte, foarte ușor, nu trebuie să fie copios ca să te poți concentra mai departe la ceea ce ai de făcut”, a dezvăluit specialistul, la Antena 3 CNN.
Citește și: Vârsta la care începi să-ți pierzi memoria. Când trebuie să te îngrijorezi, de fapt