Maternitatea Giulești a suspendat internările la secția ATI, din cauza infecțiilor nosocomiale. Mai mulți bebeluși au fost depistați cu infecții în ultimele luni, iar conducerea maternității a luat decizia de a limita internările. Serviciul de ambulanță și Direcția de Sănătate Publică au fost deja notificate în acest sens.
Maternitatea Giulești din București a suspendat temporar internările la secția Terapie Internsivă pentru a reduce presiunea epidemiologică. Decizia a fost luată după ce mai mulți bebeluși au fost identificați cu infecții nosocomiale. Pe parcursul acestui an, s-au înregistrat șase-șapte cazuri de bebeluși infectați, motiv pentru care unitatea medicală urmează să treacă prin procese de curățare și igienizare.
În perioada în care se fac igienizări, bebelușii născuți prematur nu vor mai putea fi internați la ATI, iar gravidele de la Maternitatea Giulești vor fi direcționate către alte unități medicale. Serviciul de ambulanță și Direcția de Sănătate Publică au fost notificate cu privire la această decizie.
Maternitatea Giulești, cunoscută oficial sub numele de Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, este una dintre cele mai importante și vechi maternități din București. A fost fondată în anii 1920 și are o tradiție îndelungată în îngrijirea sănătății femeilor și nou-născuților.
De-a lungul timpului, au existat multe critici legate de infrastructura spitalului, dar și de aglomerația și lipsa de fonduri. Cu toate acestea, spitalul a rămas un centru medical important pentru sănătatea maternă și neonatală din București.
În acest context, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat investiții ”serioase” în 120 de spitale din România. Oficialul a spus marți că este esențial ca unitățile medicale să raporteze corect numărul de infecții nosocomiale, pentru ca situația să fie ținută sub control.
”Se desfăşoară acum investiţii serioase în 120 de spitale din România, m-aş bucura să profite cele 120 de spitale de fondurile alocate din PNRR şi să se concentreze pe combaterea infecţiilor, care înseamnă reabilitare de săli de operaţie, de exemplu, instalare de sisteme de filtrare a aerului, instalare de sisteme care să facă curăţenie şi dezinfecţie la standarde înalte sau alte tipuri de reabilitări care permit o îmbunătăţire a activităţii spitalului respectiv”, a transmis Alexandru Rafila.
În București sunt patru maternități de stat dedicate și secții de obstetrică și ginecologie în marile spitale de urgență. În afară de Maternitatea Giulești, gravidele din București și din împrejurimi mai pot naște la Maternitatea Filantropia, Maternitatea Polizu sau Maternitatea Bucur din Capitală.