Interlopul Florin Duduianu a fost arestat în SUA. Cum l-au prins polițiștii din California

de: Ștefan R. Apostol
22 01. 2024

Unul din cei mai periculoși interlopi, de altfel dați în urmărire internațională, a fost prins în cele din urmă. Surpriza mare este că interlopul Florin Duduianu a fost arestat în SUA. Citește mai departe și află cum l-au prins polițiștii din California.

O rețea de 48 de români, arestată în California

Autoritățile din comitatul Orange au arestat 48 de presupuși membri ai unei rețele infracționale românești care ar fi furat sute de mii de dolari de la californienii cu venituri mici prin sustragerea cardurilor lor de beneficii de stat. Suspecții sunt acuzați că au instalat dispozitive de skimming în magazine și le-au folosit pentru a șterge informațiile de pe cardurile EBT, pe care familiile cu venituri mici le folosesc pentru a cumpăra alimente și lapte praf pentru copii.

Vezi și: Doi români, arestaţi în Franţa după ce poliţiştii au descoperit că transportau migranţi într-o remorcă frigorifică

La 23 noiembrie 2023, autoritățile române de aplicare a legii, în coordonare cu biroul FBI din Los Angeles, au desfășurat operațiuni de aplicare a legii care au vizat 84 de locații din România legate de un grup de crimă organizată implicat în sustragerea de bani de la bancomate și spălare de bani.

În timpul acestei operațiuni, forțele de ordine din România au arestat 48 de persoane, au confiscat diverse valute în valoare de aproximativ 1 milion de dolari SUA și au confiscat 11 vehicule. Acesta este punctul culminant al unei investigații de trei ani conduse de FBI și de autoritățile române, care a vizat figuri ale crimei organizate care efectuează operațiuni de skimming de bancomate în Statele Unite și aparatul de spălare a banilor folosit pentru a trimite profiturile obținute din infracțiunile lor prin Europa de Vest înapoi în România.

Interlopul Florin Duduianu a fost arestat în SUA

Mulți dintre subiecții vizați de această investigație au lucrat direct pentru Florian Tudor, presupusul lider al organizației celebre și violente de skimming de bancomate cunoscută sub numele de Riviera Maya Gang, cu sediul în Cancun, Mexic, sau au fost asociați cu acesta. În prezent, Tudor își așteaptă procesul în Mexic pentru acuzații de fraudă și este acuzat de tentativă de omor în România.

Citește și: Cum au ajuns frații Tate milionari peste noapte. Ce afaceri au și cine le bagă milioane de euro în conturi SPECIAL

Odată ce dețin informațiile, aceștia golesc cardurile, cumpărând lapte praf pentru copii, pe care îl aduc apoi în Mexic, unde există o penurie de lapte praf, și se angajează în comerțul cu cartelurile de droguri. Este posibil ca victimele să nu-și dea seama că și-au pierdut toate beneficiile decât atunci când se află la casa de marcat, încercând să cumpere alimente, mai precizează procurorii americani.

Interlopul Florin Duduianu a fost arestat în SUA

Anul trecut, statul California a pierdut aproximativ 108 milioane de dolari în beneficii CalWORKS din cauza unor astfel de operațiuni de skimming. Suspecții sunt din România și mulți dintre ei au intrat ilegal în țară, a declarat Todd Spitzer, procurorul districtual al comitatului Orange. Printre cei arestați se numără interolpul Florin Duduianu, în vârstă de 39 de ani, unul dintre cei mai căutați infractori din România și descris ca fiind liderul grupului, potrivit autorităților.

Află și: Război între interlopi. Încă un lider al clanului Duduianu a fost atacat în propria casă

Florin Duduianu a fost între timp pus sub acuzare de un mare juriu federal pentru accesarea frauduloasă a fondurilor de asistență guvernamentală. Unii dintre suspecți au fost văzuți în postări pe rețelele de socializare etalând mașini de lux și ceasuri Rolex și chiar lăudându-se în limba română: „Nu iubi ceea ce nu este al tău, poți face să fie al tău”, conform site-ului FBI.

„Acestea nu sunt infracțiuni fără victime”

Procurorul districtual al comitatului Orange, Todd Spitzer, împreună cu oficialii din domeniul aplicării legii, îi cer acum guvernatorului Gavin Newsom să implementeze tehnologia cipurilor pentru cardurile EBT, similar cu momentul în care California a emis rambursarea taxei pentru clasa de mijloc prin intermediul cardurilor de debit cu cipuri în octombrie 2022.

„Victimele sunt mame singure care se luptă pentru a pune un acoperiș deasupra capului copiilor lor și mâncare pe masă și oameni muncitori care au nevoie de o mână de ajutor și care se trezesc stând la coadă la casă cu sacoșele pline de cumpărături, doar pentru a fi umiliți când află că nu au bani în cont pentru că un hoț le-a luat totul pe furiș.”, a declarat Todd Spitzer, procurorul districtual al comitatului Orange.

Todd Spitzer, procurorul districtual al comitatului Orange

Autoritățile au declarat că tehnologia cu cip ar face mai dificilă clonarea cardurilor EBT de către hoți și retragerea ilicită de fonduri.