01 sept. 2023 | 17:57

Cum au ajuns frații Tate milionari peste noapte. Ce afaceri au și cine le bagă milioane de euro în conturi SPECIAL

Social
Cum au ajuns frații Tate milionari peste noapte. Ce afaceri au și cine le bagă milioane de euro în conturi SPECIAL
Andrew Tate și Tristan Tate, în libertate Sursa foto: Profimedia

Frații Tate fac bani grei și după ce au ieșit din închisoare – o platformă în care cei doi îi învață pe bărbați cum să abuzeze și să exploateze sexual femeile, le aduce o grămadă de bani în conturi. Pentru a deveni membru trebuie să plătești mii de dolari, potrivit unui raport al BBC și unei investigații realizate de jurnaliștii de la Bellingcat. Cei care urmau cursurile erau învățați să seducă femeile, după care să-le convingă să lucreze în domeniul videochatului.

Lecțiile fraților Tate pentru bărbați puternici

The War Room este o rețea globală în care exemplare ale individualismului lucrează pentru a elibera omul modern de încarcerarea indusă de societate. Aceasta este descrierea care apare pe site. Pentru a putea intra în comunitate trebuie să îți faci cont și să plătești, însă  nu orice sumă de bani, ci pentru 8.000 de dolari. Comunitatea se laudă cu numeroși adepți,dar și profesori.

„O rețea cu perspective și capacități foarte variate; fiecare membru aspirând și reușind să devină un om excepțional”,promite programul fraților Tate. Misiunea noastră continuă este de a întări neîncetat abilitățile bărbaților ca tine, să devină cele mai bune versiuni ale lor prin dezvoltare fizică, mentală, emoțională, spirituală și financiară”, mai promit aceștia.

Platforma aparține celor doi frați și este una dintre multe altele. „Camera Războiului” este destinată bărbaților puternici și care vor să învețe cum trebuie să te comporți în societate și cum săfaci bani.

„Rețeaua THE WAR ROOM Network are viața mea complet în ordine în timp ce eu sunt deținut pe nedrept”, le-a spus Andrew Tate legiunilor sale de adepți în ianuarie 2023. „Am frați în exterior care și-au asumat responsabilitățile mele”, a adăugat el. 

La acea vreme, influencerul în vârstă de 36 de ani și misogin autoproclamat nu era înconjurat de mașini sport, trabucuri și femei îmbrăcate în bikini care au devenit un element de bază al conținutului său online. Britanicul american Tate, fratele său Tristan și două presupuse femei complici fuseseră arestați și reținuți în decembrie 2022, fiind suspectați de mai multe presupuse infracțiuni, printre care trafic de persoane, viol și formarea unui grup de crimă organizată. 

Niciuna dintre acuzații nu a fost încă dovedită în fața unei instanțe de judecată, în timp ce frații Tate și reprezentanții lor au negat în mod constant acuzațiile care li se aduc.

War Room – platforma fraților Tate. Lecții pentru bărbații puternici

„Camera Războiului” sau cum sunt instruiți bărbații să exploateze femeile

În ciuda faptului că a fost acuzat oficial în iunie 2023, Andrew Tate rămâne extrem de popular. De la locuința sa de la nord de București, unde s-a aflat în arest la domiciliu până în august 2023, Tate continuă să posteze online despre War Room și despre celelalte afaceri ale sale. Se estimează că zeci de mii de oameni, dacă nu chiar mai mulți, s-au înscris la cursurile sale online pentru a face bani.

 O armată virtuală bombardează rețelele de socializare cu clipuri video ale lui Tate. Milioane de adepți accesează zilnic rețelele de socializare pentru a vedea conținutul său.

Popularitatea și influența lui Tate îi îngrijorează pe mulți, inclusiv pe educatorii britanici. Unele școli din această țară au pus la dispoziție resurse și cursuri de formare pentru a combate influența lui Tate în rândul tinerilor bărbați și băieți, în contextul în care profesorii au avertizat că unii băieți de îl „idolatrizează” pe Tate și i-au copiat atitudinile, frazele și comportamentele.

 Un sondaj realizat în 2022 de banca de investiții Piper Sandler a constatat că Tate se numără printre cei mai populari influenceri în rândul adolescenților americani care au participat la sondaj. 

Cea mai mare parte a acoperirii mediatice a lui Tate și a fratelui său Tristan s-a concentrat, în mod de înțeles, pe cei doi bărbați înșiși. Dar, așa cum Tate a spus anterior, „nu vei ajunge departe de unul singur” – un om, în opinia sa, are nevoie de „frați puternici la care să apeleze”, deoarece „lupii singuratici nu sunt niciodată campioni”.

Pentru Tate, unii dintre acești „frați” sunt membrii seniori ai așa-numitului său War Room. 

War Room – platforma fraților Tate. Lecții pentru bărbații puternici

Potrivit Ninei Jankowicz, autoarea cărții „How to be A Woman Online” și expertă în abuzuri online, „este la fel de important să tragem la răspundere rețelele construite de [Tate] ca și să ne concentrăm asupra lui Tate însuși”, având în vedere influența și numărul de adepți pe care ideologia Tate i-a adunat în ultimii ani.  

Patrik Hermansson, cercetător senior la grupul britanic de susținere a luptei împotriva extremismului Hope Not Hate, a declarat: „Nu putem uita că Tate este doar una dintre multele persoane din această sferă”.  El a adăugat: „Unii dintre ei îi sunt apropiați și apar în videoclipurile sale, îl susțin și îi amplifică opiniile în fața propriilor adepți.”

Jurnalele interne de chat care au fost scurse în presă identifică 45 de potențiale victime între martie 2019 și aprilie 2020, dar este probabil ca numărul total să fie mai mare, scrie BBC.

O declarație emisă de ofițerul său de presă a declarat că descoperirile BBC reprezintă „o altă încercare nerușinată de a prezenta acuzații unilaterale și neverificate” împotriva sa.

Fostul kickboxer, în vârstă de 36 de ani, a fost acuzat în România de viol și trafic de persoane. Fratele său Tristan și doi asociați sunt, de asemenea, acuzați. Toți au negat acuzațiile. Tate spune că War Room – la care se poate adera cu 8.000 de dolari (6.300 de lire sterline) pe an – este o rețea de oameni puternici și de cei care vor să învețe de la ei.

„War Room promovează autodisciplina, motivația și consolidarea încrederii în sine, oferind în același timp membrilor acces la mii de profesioniști din întreaga lume care încurajează responsabilitatea personală și asumarea răspunderii, subliniind importanța asumării responsabilității pentru alegerile și acțiunile tale”, se arată în comunicatul emis de Tate.

Cu toate acestea, scurgerile de informații din discuțiile online indică faptul că War Room îi învață pe membri, prin intermediul așa-numitului curs „PhD” – inițialele înseamnă „Pimpin’ Hoes Degree” – cum să ademenească femei pentru a le face să lucreze în domeniul videochatului.

Membrii sunt instruiți de către unii dintre liderii War Room – cunoscuți sub numele de „generali” – să seducă romantic, să manipuleze emoțional și să izoleze social femeile înainte de a le ademeni să joace în fața camerelor web – luând adesea toți sau majoritatea banilor pe care îi câștigă.

În timp ce cea mai mare parte a atenției mediatice în jurul organizației s-a concentrat asupra fraților Tate, investigația BBC a descoperit că un autoproclamat „vrăjitor”, cunoscut sub pseudonimul „Iggy Semmelweiss”, pare a fi adevăratul lider și forța motrice intelectuală a War Room.

War Room – platforma fraților Tate. Lecții pentru bărbații puternici

Ce spun femeile care au fost exploatate de elevii fraților Tate

BBC a vorbit cu două femei care au declarat că au fost exploatate de membrii War Room. Deși locuiesc la mii de kilometri distanță, poveștile lor indică faptul că bărbații urmau aceleași tactici.

Ambele femei au spus că au crezut inițial că se află într-o relație romantică cu acești bărbați – care au început apoi să le manipuleze treptat pentru a le face să lucreze în domeniul prostituției, o strategie cunoscută sub numele de „metoda loverboy”.

Femeile mai spun că au fost supuse la violență, izolate de prieteni și forțate să îndeplinească sarcini de jos pentru a-și demonstra supunerea. „Amanda” – tot un pseudonim – care locuiește pe coasta de vest a SUA, spune că a dat până la 80% din ceea ce a câștigat la un moment dat – în total 95.000 de dolari – la doi membri ai War Room.

Amanda a declarat pentru BBC că a fost pălmuită peste față de un „general” care a exploatat-o și ne-a arătat fotografii cu vânătăi. Ea a spus: „Avea control asupra tuturor lucrurilor”. Potrivit discuțiilor scurse, membrii War Room par să creadă că efectuează „condiționări pavloviane” asupra femeilor – „așa se dresează câinii”, se arată într-un mesaj scurs. Instrucțiunile sunt furnizate de obicei de „generali”.

Metoda lor de dresaj include „teste de supunere”, cum ar fi determinarea femeilor să își tatueze inițialele membrilor War Room pe corp.

Numele real al lui „Iggy” este Miles Sonkin. Născut în Chicago, Illinois, în 1961, este un fost membru a cel puțin două presupuse secte, a dezvoltat un interes pentru extrema dreaptă în anii 2000 și se pare că l-a cunoscut pe Andrew Tate în jurul anului 2018. La scurt timp după aceea, dl Tate a început să își vândă propriile cursuri, iar War Room a fost înființată în 2019.

Sonkin trimite tuturor noilor membri ai War Room o listă de lectură și un manifest care prezintă agenda grupului. Când a fost confruntat de BBC în fața casei sale din Los Angeles, California,  Sonkin nu a făcut niciun comentariu.

Cu toate acestea, Andrew Tate – cu cei 7,6 milioane de urmăritori pe Twitter și legiunile de fani care doresc să-i imite stilul de viață – este cel care rămâne punctul central al grupului, în ciuda procesului său care urmează să aibă loc.

Cine sunt liderii din Camera Războiului, comunitatea „fraților”

  1. Joule Sullivan/”Sartorial Shooter

Unul dintre cei mai proeminenți reprezentanți ai War Room este un australian stabilit în Dubai, care poartă porecla de „Sartorial Shooter”.

Prin intermediul War Room, el a declarat că a „ajutat, de asemenea, mulți bărbați să se întoarcă din locuri foarte dificile din viața lor” și că a fost hărțuit în mod semnificativ din cauza asocierii sale cu Tate. Deși a recunoscut că Tate a făcut o mulțime de „comentarii negative” online, el a spus că nu a văzut niciun indiciu că ar fi fost implicat în vreuna dintre infracțiunile care i se impută.

„Sunt mândru de munca pe care War Room o face pentru a-i sprijini pe bărbați să fie cea mai bună versiune a lor”, a continuat Sullivan, adăugând că este „o comunitate valoroasă de frați”.

  1. Miles Sonkin/”Iggy Semmelweis

Spre deosebire de Sullivan, un alt membru senior din documentarul Vice a refuzat să vorbească în fața camerei – un hipnotizator cu barbă căruntă care se autointitula „Iggy Semmelweis”, numele unui medic maghiar din secolul al XIX-lea.

În documentar, Semmelweis este descris ca fiind „mâna dreaptă a lui Andrew” și „al doilea la comandă” în War Room, după Tate însuși. Pe contul său de Twitter, care are peste 56.000 de urmăritori, Semmelweis promovează în mod regulat War Room, vorbește despre sine ca despre un lider senior de zi cu zi, împărtășește conținut care îi laudă pe Tate și returnează conținut conspiraționist și anti-trans de la conturi de Twitter proeminente de extremă dreapta. 

Jurnalistul Bellingcat a introdus numerele de telefon potențiale dezvăluite de această căutare într-o agendă de contacte de telefon mobil și apoi a verificat aplicațiile de socializare obișnuite, precum WhatsApp și Signal, pentru a vedea dacă numerele erau atașate la vreun cont. Unul dintre aceste numere era atașat la un cont WhatsApp cu o fotografie de profil a unui bărbat care semăna foarte mult cu Semmelweis, alături de o femeie care semăna foarte mult cu o femeie care a fost văzută cu Semmelweis în videoclipuri promoționale ale War Room.

Bellingcat a folosit, de asemenea, TrueCaller, o aplicație de agendă telefonică disponibilă public, în care utilizatorii pot vedea cine îi sună datorită agendei de contacte partajate de alți utilizatori. Am descoperit că acest număr a fost identificat în aplicație ca fiind „Miles Sonkin”.

Bellingcat l-a contactat pe Sonkin pe WhatsApp și pe Telegram, cerându-i să își confirme identitatea și rolul său în cadrul War Room; deși mesajul de pe WhatsApp a fost vizualizat, acesta nu a răspuns încă până la data publicării. În continuare, Bellingcat a contactat mai multe conturi de e-mail ale War Room, precum și contul de Telegram asociat canalului Telegram al lui Tristan Tate, pentru a se interesa despre Sonkin. Deși ambele mesaje Telegram au fost vizualizate, nu am primit niciun răspuns. Bellingcat a lăsat, de asemenea, un mesaj vocal la același număr de telefon care a apărut pentru Miles Sonkin.

  1. Jonathan Bowe

În iulie 2022, Semmelweis a declarat pe Twitter că un utilizator anonim cu porecla „@1stPriestWudan” a fost „mâna mea dreaptă încă din primele zile ale Camerei de război; făcând posibile multe din puținele lucruri pe care am reușit să le realizez” și s-a lăudat cu faptul că, cu „noile sisteme pe care @1stPriestWudan le pune la punct, Camera de război va putea servi cu ușurință 10.000 de oameni”.

Contul @1stPriestWudan, din iulie 2023, abia dacă are mai mult de 1.000 de urmăritori și doar câteva sute de tweet-uri, dintre care multe sunt retweet-uri ale lui Andrew Tate și alte conținuturi care îl susțin pe Tate. De asemenea, contul nu se sfiește să împărtășească opinii misogine. Într-un schimb de replici cu Semmelweis în iunie 2021, „@1stPriestWudan” a meditat asupra motivului pentru care femeile care se confruntă cu menopauza „se aflau în câmpul muncii pentru început”.

În încercarea de a identifica cine era @1stPriestWudan, am început să cercetăm alte conținuturi online potențial utile ale lui Tate și ale asociaților săi.

În comentariile la o postare din 2022 de pe Reddit despre colecția de mașini a lui Andrew Tate, un utilizator a făcut un link către o pagină de strângere de fonduri pentru un producător de motociclete electrice, susținând că Andrew Tate, precum și un „insider din camera de război”, figurau ca membri ai echipei. Deși nu există nicio mențiune despre niciunul dintre ei pe pagina actuală, o versiune arhivată din decembrie 2022 arată că Tate și o persoană pe nume Jonathan Bowe figurează ca membri ai echipei. 

Bowe este descris pe pagina arhivată ca fiind „un fost maior al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite…[și] instructor de aterizare pe gheață în Antarctica” care „supraveghează logistica și planificarea evenimentelor pentru Tate Ltd., organizând evenimente private în întreaga lume”.

Căutând în continuare online fraza exactă „Antarctic Ice Landing Instructor”, a fost descoperită o altă pagină de strângere de fonduri pentru același producător de motociclete electrice, pe care sunt menționați atât Bowe, cât și Tate – dar, spre deosebire de versiunea arhivată a celeilalte pagini de strângere de fonduri, însoțită de o fotografie a lui Bowe.

În documentarul 2023 Vice despre camera de război a lui Tate, există mai multe scene în care apare un bărbat lângă Tate cu fața încețoșată. În fotografia de mai jos, acest bărbat se află în dreapta lui Tate, în timp ce Semmelweis se află în stânga lui Tate.

În ciuda neclarității, a fost ușor de găsit o fotografie neblurată a bărbatului care stătea lângă Tate – de pe contul de Twitter al War Room din mai 2023, care a documentat același eveniment.

O fotografie a unui bărbat care seamănă cu Bowe apare, de asemenea, într-un tweet din 2019 de la Semmelweis. „Omul care îmi face viziunile să devină reale în această lume”, a scris el pe Twitter împreună cu o fotografie a lui Bowe. „Cu el alături de mine, ghidăm, protejăm, cucerim”.

O versiune arhivată a contului etichetat de Semmelweis are o fotografie de profil a lui Bowe și o descriere similară cu versiunile arhivate ale contului „@1stPriestWudan”, inclusiv referindu-se la ei înșiși ca fiind „Mâna lui Wudan”, „Maestru al Logisticii” și „Șef al tehnologiei Cam”.  Se pare că este probabil ca acesta să fie un handle vechi al lui Bowe, deoarece postarea Semmelweis care includea imaginea sa era datată în 2019. Noul proprietar al contului l-a creat în iunie 2022.

Platforma „Lumea Adevărată” Cum te transformi din cereșetor în prinț

O altă platformă a celor doi frați este „The Real World” și te învață cum să faci bani într-un timp scurt. Sunt prezentate poveștile unor bărbați care peste noapte au devenit milionari și își permit tot ce își doresc. Pentru a te alătura programului trebuie să îți faci cont și să plătești 50 de dolari pe lună.

Real World – platforma fraților Tate. Cum faci bani peste noapte

Andrew și fratele lui, Tristan Tate, sunt cercetați pentru mai multe infracțiuni, printre care trafic de persoane, grup infracțional organizat, instigare la lovire și alte violențe. Majoritatea membrilorsunt tineri cu vârste cuprinse între 20-30 de ani care caută metode rapide de a se îmbogăți.

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Vin și vești bune de la ANM. Ce urmează să se întâmple cu vremea
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Funcție pentru șoferi, pe Google Maps. Cum o poți folosi
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Va fi de 10 ori mai mare. Decizia care anihilează Ucraina
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro