Interdicții majore în Grecia. Toți românii abandonează vacanța la greci și se întorc de urgență în Romania

Interdicții majore în Grecia. Toți românii abandonează vacanța la greci și se întorc de urgență în Romania
Reguli noi pentru Grecia. Românii renunță la vacanțe

Vești triste pentru românii ce visează la o vacanță în Grecia!! Autoritățile s-au decis să impună interdicții majore, așa că multe persoane abandonează orice gând de relaxare și se întorc acasă, în România, pentru a scăpa de probleme.

Românii fug din Grecia. Ce se întâmplă cu planurile de vacanță

Grecia intră în zona galbenă, așa că mulți români fug de distracție pentru a nu sta obligatoriu în carantină. Multe persoane și-au scurtat vacanța, așa că mașinile așteaptă de câteva ore la ieșirea din Grecia spre Bulgaria pentru a se întoarce în țară.

Persoanele ce nu sunt vaccinate trebuie să își facă un nou test COVID-19 pentru a scăpa de carantină, așa că numeroși români au preferat să își ia adio de la relaxare și distracție și să intre pe teritoriul României înainte de miezul nopții, moment în care Grecia intră pe lista galbenă.

Noi reguli pentru Mykonos. Autoritățile au făcut anunțul

Mykonos este una dintre cele mai populare destinații turistice, având parte de peste 1 milion de vizitatori în sezonul călduros. Vedetele de la Hollywood, dar și cele din România, nu pot sta departe de acest loc cunoscut ca fiind o plăcere pentru petrecăreți.

Muzica nu se oprește niciodată în Mykonos, iar petrecerile sunt unele de pomină. Totuși, chiar dacă mulți români își doresc să ajungă în următoarea perioadă în acest loc, autoritățile elene au impus reguli dure pentru oricine le calcă pragul.

Un îngrijorător focar local i-a făcut pe cei de la Ministerul pentru Protecție Civilă să interzică mai multe distracții din Mykonos. Autoritățile elene au observat creșterea numărului de contaminări cu noul SARS-CoV-2, așa că au acționat imediat.

Ce trebuie să știe românii. Noi restricții majore în Mykonos

Cu acestea fiind spuse, muzica în Mykonos a fost interzisă pe tot parcursul zilei și nopții, iar în intervalul 01:00 și 06:00 vor putea circula doar persoanele ce au urgențe medicale,  se întorc sau merg la muncă, spre tristețea petrecăreților.

Grecia depinde de turism, mai ales pentru că mulți sunt atrași de frumusețile stațiunilor și sparg mulți bani pentru a se bucura de distracție și petreceri. Restricțiile din Mykonos sunt în vigoare până la data de 26 iulie.

„Facem apel la rezidenţii şi turiştii de pe frumoasa noastră insulă să respecte strict măsurile… ca să putem controla şi opri răspândirea virusului şi ca Mykonos să revină la normalitate.”, au transmis oficialii de la Minister.

Ce se întâmplă în Grecia. Mulți români vor să meargă în vacanță aici

Din păcate, numărul infecțiilor a crescut în Grecia, așa că autoritățile au introdus obligativitatea vaccinării pentru personalul din casele de bătrâni și pentru personalul medical.

Mai mult, turiștii vor intra în carantină dacă nu prezintă un test negativ, nu s-au vindecat recent de COVID-19 sau nu sunt vaccinați.

Spațiile deschise din Grecia o să fie disponibile pentru persoanele ce s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau atestă că au trecut prin boală. Aceste reguli dure vin pentru ca autoritățile să țină în frâu pandemia.

Patronii ce dețin diferite locuri de divertisment sau restaurante trebuie să declare că funcționează doar pentru oamenii imunizați sau că dețin spații amenajate pentru grupuri mixte. Aceste restricții o să fie valabile până la finalul lunii august.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI