Înșelătorii aplicate turiștilor. Cum sunt păcăliți cei care merg în vacanțe
Turiștii sau persoanele aflare, pur și simplu, în timpul lor liber devin în multe cazuri victime ale escrocilor, care fac ca relaxarea tipică unei pauze să îi coste pe cei dintâi mai mult decât și-ar putea închipui. Pentru că de multe ori tindem să devenim neglijenți când ne aflăm în vacanță, mai ales când aceasta vine ca o răsplată după o perioadă stresantă, oferim posibilitetea de a ne păcăli răuvoitorilor. Iată câteva dintre cele mai populare înșelătorii aplicate turiștilor.
Înșelătorii aplicate turiștilor
Uneori, în calitate de turiști, devenim neatenți și periculos de curioși, dând dovadă de un soi de ignoranță atunci când mergem într-o călătorie, la o plimbare, sau chiar și atunci când stăm și ne relaxăm. Parcă ne simțim imuni la tot ce ne-ar putea strica vacanța sau ziua liberă, fapt care în unele ocazii ne costă. Câteodată scump!
Această atitudine care ne face vulnerabili ar trebui combătută, pentru că hoții de buzunare și escrocii ne privesc ca pe-o afacere profitabilă. Pentru a fi mai conștienți de pericolele existente, am trecut în revistă câteva dintre cele mai populare metodele abordate de hoți pentru a ne băga mâna în buzunare, uneori chiar cu consimțământul nostru. Acestea sunt:
1. O fotografie de 10 dolari
O momeală tipică pentru hoții din Times Square sau Las Vegas este fotografia de 10 dolari. Costumați în personaje animate sau celebrităţi, hoții, extrem de joviali și prietenoși, îndeamnă turiștii să facă poze cu ei. Ulterior, aceștia oferă îmbrățișări turiștilor, cerându-le să plătească 10 dolari. Poate nu pare mult pentru unii, însă cu banii pe care-i dai unui oarecare, îmbrăcat într-un costum nu tocmai reușit, poți vizita un muzeu.
Cum sunt păcăliți cei care merg în vacanțe
Bunul samaritean
Dacă un localnic se oferă să te ajute să folosești bancomatul setat în limba locală, ai grijă! Este foarte posibil să nu aibă intenții bune. Prin urmare, nu-i permite să stea lângă tine pe tot parcursul tranzacției. S-ar putea să-ți reţină numărul PIN și să intenţioneze să-ţi sustragă cardul sau banii.
Trucul cu inelul ori petiția
Hoți de buzunare se găsesc peste tot. Prin urmare, nu e de mirare că există atâtea metode cu care poți fi atacat. În anul 2015, oficialităţile pariziene reușeau să prindă un grup de hoți de buzunare care acționa în apropiere de Turnul Eiffel. Indivizii reușeau să sustragă chiar şi 4.000 de euro pe zi, printr-o metodă devenită clasică: cea a inelului sau a petiției. Te întrebi cum se face? Ei bine, un hoț aborda un turist, punându-i întrebarea: „Acesta este inelul tău?“.
În timp se turistul verifica inelul, un alt hoț îi fura obiecte de valoare sau îl buzunărea. O altă metodă este cea a petiției, în care un hoț îi oferă turistului o petiție pentru a o semna, în timp ce altul în jefuiește.