Înșelătoria care a lăsat un bătrân fără 13.000 de lei. Metoda descoperită de un hoț din Câmpia Turzii

Înșelătoria care a lăsat un bătrân fără 13.000 de lei. Metoda descoperită de un hoț din Câmpia Turzii
Politia atrage atentia pensionarilor sa nu cada in capcana

Un bătrân din Câmpia Turzii a rămas fără 13.000 de lei, chiar înainte de sărbătorile de iarnă. El a fost păgubit de un tânăr în vârstă de 22 de ani, printr-o metodă nouă. IPJ Alba a transmis un comunicat, spunând că polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud l-au identificat pe bărbatul de 22 de ani, din Câmpia Turzii, județul Cluj, ca fiind persoana bănuită de înșelăciunea care i-a adus bătrânului un prejudiciu în valoare de 13.000 de lei.

Cum a ajuns un un escroc să ia 13.000 de lei de la un bătrân

Mai exact, bărbatul a înșelat bătrânul din Mirăslău spunând că îi va face niște lucrări de reparație. Escrocul a fost reținut de polițiști.

În luna august, tânărul a abordat un bărbat în vârstă de 69 de ani din comuna Mirăslău, căruia i-a propus să îi repare gheaburile care adunau apa de ploaie. După ce a terminat lucrările, omul a cerut o sumă mult mai mare de bani, iar pentru că nu avea bani la el, bătrânul s-a dus împreună cu muncitorul la o bancă din Aiud, de unde a scos suma de bani și i-a dat-o tânărului.

Înșelătoria nu este nouă, ci seamănă cu cea care făcea ravagi în Turda și Câmpia Turzii. Numită metoda Acoperișul, câțiva oameni împrăștiau pliante publicitare în parcări și printre blocurile de locuințe.

Oferta era una foarte bună și chiar se promitea un discount de 20% pentru pensionari. De fapt, costurile ajungeau la sume fabuloase, iar oamenii sunt obligați să plătească, pentru că anterior începerii lucrărilor semnează un contract.

Cum funcționează înșelătoria

Prețurile erau de la 8 până la 10 ori mai mari decât cele afișate în pliante. De altfel, înșelătoria cu repararea burlanelor și a jheaburilor face ravagii și în Lugoj, unde principalele victime sunt pensionarii.

O femeie de peste 70 de ani a fost păgubită cu aproape 5.000 de lei, după ce „constructorii” i-au spus că prețul lucrării va fi de 300-400 de lei.

Polițiștii spun că oamenii nu trebuie să accepte astfel de oferte și îi îndeamnă pe cetățeni să apeleze la firme specializate, care au autorizație și emit facturi.

Din fericire, polițiștii din Câmpia Turzii au recuperat integral prejudiciul de13.000 de lei și i-au înapoiat banii bătrânului.

Bătrânii, pensionarii și persoanele vulnerabile trebuie să fie foarte atente la ce semnează și să reclame la Poliție orice fel de tentativă de înșelătorie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI