26 aug. 2021 | 11:54

Inovația Lidl care apare în magazine. Clienții se vor bucura: se va întâmpla și în România?!

News
Inovația Lidl care apare în magazine. Clienții se vor bucura: se va întâmpla și în România?!
Inovația Lidl care apare în magazine

O inovație va apărea în magazinele Lidl scoțiene din toamna acestui an și cu siguranță că clienții se vor bucura. Se va întâmpla oare și în România?! Despre ce anume este vorba, afli în rândurile de mai jos!

Inovația Lidl care apare în magazine

Lidl este un lanț de magazine de tip discount, care a fost fondat în Germania, operat de concernul Lidl Stiftung & Co. KG cu sediul în orașul Neckarsulm. Lidl are peste 10.000 de magazine la nivel internațional, situate în Germania, Franța, Austria, Belgia, dar și în alte țări din Europa de Vest, Europa Centrală și Europa de Nord.

Revenind la inovația Lidl, reprezentanții lanțului de supermarketuri au anunțat lansarea sistemului propriu „Eco-Score”, care reprezintă un scor de mediu, de la A la E, menit să facă mai ușoară compararea impactului produselor alimentare asupra mediului. Astfel, sistemul propriu „Eco-Score” al discounterului va fi aplicat la 50 de produse Lidl din 105 magazine scoțiene în luna octombrie, anunță thegrocer.co.uk. Momentan, nu este clar dacă inovația se va aplica și în magazinele din alte țări, precum România.

Ce produse sunt vizate

Lidl a spus că Eco-Score-ul său utilizează date open-source pentru a evalua în mod independent produsele pe acreditările lor de sustenabilitate și a atribuit un cod de culoare variind de la verde „A” (impact redus) la roșu „E” (impact ridicat). Pentru a clasifica un produs, sunt evaluați diferiți factori, inclusiv metode de producție, impactul asupra biodiversității, ambalarea și amprenta de carbon. Produsele primesc scoruri mai bune atunci când sunt certificate de scheme terțe, cum ar fi Fairtrade și Rainforest Alliance.

Printre cele 50 de produse se numără ceaiuri Lidl, cafele și ciocolată fierbinte, iar lanțul de supermarketuri a spus că intenționează să utilizeze schema pentru a-și promova angajamentul de a obține 100% din materiile prime cheie din surse certificate durabile.

Amali Bunter, șef al aprovizionării și comerțului la Lidl, a declarat că lansarea a fost o „etapă imensă” pentru companie.

„Știm că cumpărătorii doresc mai mult sprijin în înțelegerea impactului produselor pe care le cumpără de mediu în fiecare zi, iar Eco-Score va face exact acest lucru”, a spus Bunter.

„Testul îi va ajuta pe clienți să testeze și, în cele din urmă, să facă alegeri mai ecologice în acest proces.”

De altfel, Eco-Score-ul Lidl este separat de un sistem similar de sustenabilitate de la organizația independentă, non-profit Foundation Earth, și este bazat pe un sistem dezvoltat de consultanța de mediu Mondra, care este pilotat în Marea Britanie în această toamnă.

Marca de bacon Naked, deținută de Finnebrogue, precum și Meatless Farm, Greencore, Mash Direct și Good Little Company vor pune scorul pe produsele lor din septembrie.

În iunie, Carrefour a susținut că este primul care afișează un scor ecologic pe toate produsele sale cu etichetă proprie de pe site-ul său. Supermarketul a spus că speră că alte mărci „se vor alătura acestei mișcări afișând și Eco-Score pe produsele lor”.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat! Simona Bucura-Oprescu explică
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro