Înmatricularea auto 2020. Cât de simplu va fi totul pentru români

Înmatricularea auto 2020. Cât de simplu va fi totul pentru români
Înmatricularea auto 2020. Cât de simplu va fi totul pentru români

Veşti bune pentru conducătorii auto din România! Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunţat că înmatricularea auto va fi o procedură mult mai simplă ca până acum.

Înmatriculare auto 2020. Ce schimbări apar

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunţat că, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin al Ministrului Afacerilor Interne, se va simplifica procedura de înmatriculare a maşinilor. Acesta prevede, printre altele, ca unele operaţiuni să poată fi realizate online, totul datorându-se măsurilor impuse pentru stoparea răspândirii coronavirusului.

Potrivit sursei citate, un vehicul nou va putea fi înmatriculat de către operatorul economic care are ca obiect de activitate vânzarea vehiculelor noi, în numele cumpărătorului, în baza unui contract de mandat încheiat între aceştia. Practic, anumite documente vor fi eliberate online, iar dealerii auto vor putea înmatricula maşini în numele clienţilor.

De asemenea, vor fi eliminate documentele necesare în vederea următoarelor operaţiuni:

  • duplicat al certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului).
  • înmatriculare/transcriere (fişa de înmatriculare).
  • instituirea verificării conformităţii plăcilor cu număr de înmatriculare pentru care deţinătorul şi-a exprimat opţiunea de păstrare, cu standardele în vigoare şi calitatea acestora.

“Toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv cei doi mari producători din România – Dacia Renault şi Ford – vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un singur document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, declara în urmă cu doar câteva săptămâni Marcel Vela.

Înmatricularea auto 2020. Cât de simplu va fi totul pentru români
Înmatricularea auto 2020. Cât de simplu va fi totul pentru români

Totodată, va fi clarificată situaţia categoriilor de vehicule supuse înregistrării la nivelul primarului localităţii prin armonizarea cu prevederile actului normativ de rang superior.

De ce documente ai nevoie pentru înmatricularea auto 2020

“Recomandăm solicitanţilor serviciilor publice să consulte listele documentelor necesare pe operaţiuni de înmatriculare, transcriere, radiere, autorizare provizorie, eliberare duplicat, etc., publicate pe site-ul www.drpciv.ro, înainte de prezentarea la sediile acestora în vederea depunerii documentelor”, se arată în comunicatul transmis de DRPCIV.

Urmăriți Playtech.ro și pe