Ingredientul toamnei care dă o savoare aparte chiftelelor. Cel mai probabil, nu l-ai luat în calcul până acum. Gospodinele cu experiență în bucătărie știu că preparatul schimbă total gustul mâncării. Oferă o aromă spectaculoasă bilelor din carne lăsate la prăjit. Îl poți adăuga atât în compoziția chiftelelor, cât și în sosul în care le gătești.
Ingredientul toamnei care dă o savoare aparte chiftelelor
Chiftelele sunt unele dintre cele mai ușoare preparate de gătit în bucătărie. Pregătești compoziția, le modelezi, le prăjești și le poți servi rapid la masă alături de o garnitură ușoară. Ce nu știai, cel mai probabil, până acum este că există un ingredient al toamnei care modifică foarte mult aroma chiftelelor.
Este vorba despre migdale. Le poți fărâmița și introduce atât în compoziția de carne, cât și în sos. Recomandarea celor mai experimentate gospodine este, însă, să prepari un sos pe bază de migdale pentru chiftele. Produsul va oferi o aromă bogată sosului și va înlocui, totodată, făina folosită cu scopul de a-l îngroșa.
Una dintre cele mai bune rețete pe care le poți prepara în această toamnă este chifteluțe în sos de roșii cu migdale. Sau chifteluțe cu migdale în sos de roșii simplu. Orice alegi, vei fi mulțumit de rezultatul final, fără îndoială! În rândurile de mai jos îți vom explica, pas cu pas, cum se prepară chiftele cu migdale în sos de roșii. Indicațiile sunt foarte simple.
De ce ingrediente vei avea nevoie
Ingrediente:
- 2 cepe;
- lapte;
- pătrunjel;
- câțiva căței de usturoi;
- 2 ouă;
- 60 grame migdale zdrobite;
- doi biscuiți;
- pâine;
- făină;
- 1 conservă de roșii tăiate cubulețe;
- ulei de măsline;
- sare;
- chimen;
- piper negru;
- paprika dulce;
- vin alb;
- 1 frunză de dafin.
Cum prepari chiftele, rapid și simplu
Mod de preparare chiftele:
- Se curăță, se spală, se toacă și se călește ceapa până când devine transparentă.
- Se înmoaie firimiturile de la două felii de pâine, fără crustă, în lapte și se amestecă.
- Se pisează cățeii de usturoi.
- Se pune, într-un vas încăpător, ceapa, carnea, usturoiul pisat, un ou întreg și gălbenușul celui de-al doilea ou.
- Se adaugă doi biscuiți, migdalele, pătrunjelul și miezul de pâine înmuiat în lapte.
- Se condimentează cu sare și piper și se amestecă toate ingredientele până când sunt bine integrate.
- Se formează și se modelează bile, cu ajutorul mâinilor.
- Se trec bilele prin făină și se pun la prăjit. Se repetă procesul până când toată compoziția s-a terminat.
Cum să gătești sos pe bază de migdale pentru chiftele
Mod de preparare sos cu migdale I:
- Se adaugă puțin ulei în tigaia în care s-au prăjit chiftelele și se prăjește a doua ceapă tocată, alături de usturoi pisat.
- Se adaugă chimen, paprika și puțin vin alb, după care se amestecă compoziția.
- Se adaugă, după două, trei minute conserva de roșii tocate și dafinul.
- Se ține amestecul pe foc până când începe să fiarbă, după care se adaugă chiftelele.
- Se micșorează flacăra de la aragaz și se lasă mâncarea pe foc timp de aproximativ 20 de minute.
- La final, se adaugă migdale în sosul pentru chiftele și se mai lasă compoziția pe foc timp de cinci minute.
- Se condimentează mâncarea cu ingrediente în plus, în funcție de preferințe.
Mod de preparare sos cu migdale II:
- Se adaugă puțin ulei de măsline în tigaia în care s-au prăjit chiftelele și se prăjește ceapa tocată.
- Se adaugă aproximativ 150 de grame de migdale și câteva felii de pâine tari, fărâmițate.
- Se ia amestecul de pe foc, în momentul în care își schimbă culoarea.
- Se adaugă usturoiul, roșiile și restul condimentelor, alături de vin, într-un blender.
- Se amestecă toate ingredientele până la obținerea unei paste omogenizate.
- Se introduce pasta în tigaia de pe foc, adăugându-le puțină apă.
- Se pun chiftelele în tigaie și se lasă la gătit până când sosul pe bază de migdale a atins punctul de îngroșare dorit.
Citește și: Ce diferențe sunt între chiftele și pârjoale, de fapt. Care îți plac mai mult?
Chiftelele gătite în sos pe bază de migdale pot fi servite alături de o salată, ca să nu pice greu la stomac. De multe ori, acest fel de mâncare este consumat și alături de cartofi prăjiți. În funcție de preferințele tale, poți să gătești cartofii și la cuptor, pentru a avea mai puține calorii. Poftă bună!