Mulți dintre români își beau cafeaua după rețeta proprie de ani de zile și le este foarte greu să se abată de la ea, însă astăzi vă prezentăm un ingredient nou care vă va face diminețile mult mai frumoase. Așadar, care este ingredientul surpriză pe care să-l adaugi în cafea. Nu este vorba despre zahăr, ce beneficii are.
Românii își beau de obicei cafeaua amestecată cu puțină scorțișoară, vanilie, ciocolată, rom, frișcă, însă nu au încercat rețeta pe care v-o propunem azi.
În afara faptului că va face cafeaua delicioasă, acest ingredient nou, o va face și mult mai sănătoasă.
Ultimele studii efectuate de cercetători arată de ce este benefic pentru sănătate să adaugi cacao în cafeaua ta.
Astfel, conform oamenilor de știință, oamenii care folosesc această combinație dintre cafea și cacao și-au îmbunătățit substanțial capacitatea de concentrare.
Psihologi ai Universității din Georgia și ai Universității Clarkson din New York, SUA, au făcut un experiment de un an pentru a afla cum băuturile calde afectează performanța cognitivă a omului.
În studiu, participanților li s-a administrat cacao (pură sau cu cofeină), cofeină pură și o băutură placebo.
Persoanele care au primit cacao (cu sau fără cofeină) au făcut mai puține greșeli în misiunile care necesitau atenție, concentrare și timp de reacție.
De asemenea, cei care au consumat combinația de cacao cu cofeină au fost mai puțin entuziasmați decât cei care au băut espresso pur. S-a înregistrat, de asemenea, o concentrare mai mare decât persoanele care au băut doar cacao sau au băut băutura placebo.
Svetlana Fus, nutriționist, a anunțat pe Instagram de ce trebuie să adăugați cacao în cafea și cum afectează acest lucru gustul și beneficiile băuturii.
„Cafea combinată cu cacao este unul dintre cele mai delicioase și interesante cocktail-uri pe care le puteți face cu ușurință acasă sau le puteți încerca în aproape orice cafenea. În plus, cercetătorii au demonstrat beneficiile clare ale unei astfel de băuturi pentru organism”, a anunțat Svetlana Fus.
De asemenea, oamenii de știință au ajuns la concluzia că pudra de cacao previne multe boli grave pentru cei care o consumă frecvent.
„Pudra de cacao este bogată în polifenoli și antioxidanți naturali care reduc inflamația, protejează celulele de deteriorare, iar o astfel de băutură reduce riscul de apariție a bolii biliare, previne precipitarea colesterolului, are efect coleretic. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui, stimulând creierul”, a rezumat nutriționistul Svetlana Fus.