Ingredientul special pe care să-l pui în salata de vinete. Iese perfectă, ca la libanezi

de: Sabina Anastasia
23 03. 2023

Tu știi cum să prepari salată de vinete ca la libanezi? Dacă aplici un singur secret, mâncarea va ieși aromată și foarte bogată. Nu mai vorbim despre beneficiile sale nutritive! Playtech Știri îți arată care este ingredientul special pe care să-l pui în salata de vinete, pentru a ieși perfectă. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.

Ingredientul special pe care să-l pui în salata de vinete

Ai auzit vreodată despre salata de vinete pe care o prepară libanezii? Este foarte aromată și sățioasă. Merită să încerci să o prepari și tu. Dacă adaugi un singur ingredient în compoziție, vei schimba rezultatul complet. Playtech Știri îți explică ce produs trebuie să introduci în amestec.

Libanezii nu uită niciodată să introducă tahini, fiindcă despre acest ingredient este vorba, în pulpa de vinete. Pasta de acest fel oferă salatei o textură bogată, mătăsoasă și o aromă savuroasă de nucă prăjită.

Tahini este folosit de cele mai experimentate gospodine în diverse preparate, chiar și la deserturi. Există și rețete de prăjituri pe bază de tahini, cu profil de aromă caldă de nuci. În plus, acest produs adaugă și un pic de rafinament mâncărurilor.

Playtech Știri îți explică în rândurile de mai jos cum să prepari salată de vinete ca la libanezi. Dacă respecți indicațiile oferite, e imposibil să dai greș!

Cum poți să prepari salată de vinete ca la libanezi

Ingrediente:

  • 1 vânătă;
  • ¼ linguriță tahini;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • ½ linguriță boia;
  • 1 cățel de usturoi prăjit;
  • 25 de mililitri de suc de lămâie;
  • 1 praf de sare;
  • 1 praf de piper.

Mod de preparare:

  1. Se spală, se usucă și se coace vânăta, punând-o direct pe foc, pe grătar sau la cuptor, în folie de aluminiu.
  2. Se lasă vânăta la răcit, după ce e coaptă corespunzător, se taie în două jumătăți egale și se îndepărtează pulpa.
  3. Se curăță, se spală, se învelește usturoiul într-o folie de aluminiu și se dă la cuptor.
  4. Se pasează, pe rând, vânăta și usturoiul.
  5. Se pun vânăta și usturoiul pasate într-un vas încăpător de bucătărie.
  6. Se adaugă tahini în compoziție, apoi, treptat, ulei de măsline.
  7. Se mixează toate ingredientele, până la obținerea unui amestec omogen.
  8. Se condimentează amestecul cu sare, piper, boia și alte arome, în funcție de preferințe.
  9. Se adaugă, la final, sucul de lămâie și se amestecă din nou compoziție până la încorporarea sucului.

Citește și: Rețeta de salată de vinete rară pe care românii au uitat să o mai facă. Ce ingredient o înnobilează

Salata de vinete preparată ca la libanezi poate fi servită imediat. Se poate consuma cu frunze de mentă deasupra sau cu frunze de pătrunjel. Bineînțeles, se pot pune pe masă și alte produse alimentare, în funcție de preferințele fiecărei gospodine.