A început numărătoarea inversă până la cea mai importantă sărbătoare creștină din an, iar gospodinele din toate colțurile țării au început pregătirile. Din meniu nu are cum să lipsească un anumit desert tradițional. Dacă vrei să îți încânți musafirii și familia, trebuie să afli care este ingredientul special care trebuie mereu adăugat în pasca de Paște.
Pentru gospodinele din toate colțurile țării, s-a dat startul pregătirilor pentru masa de Paște. Se aleg preparatele ce își vor găsi loc pe masă, se fac listele de cumpărături. Din meniu nu poate lipsi un desert tradițional, aproape sinonim cu această sărbătoare: pasca.
Dacă vrei să îți încânți familia și musafirii, merită să încerci un truc folosit de cei mai iscusiți bucătari. Este vorba despe un ingredient ce îi va da o aromă cu totul specială.
Ingrediente:
Te-ar putea interesa și: Drob pufos de Paște, rețeta bunicii. Vei cuceri toți invitații cu acest preparat
Pentru umplutură:
Se pune laptele la încălzit și se pune în el untul și zahăr. Amestecăm bine până când zahărul se topește complet.
Într-un pahar se pune drojdia, iar peste se toarnă puțin lapte călduț, suficient pentru a se dizolva și se adaugă și o linguriță de zahăr. Se lasă într-un loc cu temperatură ridicată până își dublează volumul.
Se toarnă apoi restul de lapte, de zahăr, coaja rasă de lămâie și gălbenușurile. Se mixează totul în jur de un minut, apoi se încorporează jumătate din cantitatea de făină și praful de sare și se frământă timp de cinci minute. La final, se adaugă făina rămasă și amestecăm încă cinci minute. Se acoperă vasul și se lasă aluatul la dospit.
Vom trece apoi la umplutură. Se ia un bol suficient de mare în care se pun se pun toate ingredientele din lista de mai sus. Coaja de lămâie nu trebuie să lipsească, este cea care care da o aromă specială preparatului.
Se montează pasca de Paște în tava aleasă și se lasă la copt, în cuprotul preîncins la 170 de grade Celsius, în jur de 45-50 de minute.
Te-ar putea interesa și: Cât costă carnea de miel, pentru masa de Paște, în 2023. Fermierii sunt categorici: ”Samsari existau și înainte de 1989” EXCLUSIV