Gemul de căpșune este nelipsit din casa fiecărei gospodine. Chiar dacă este o rețetă tradițională, aceasta continuă să uimească prin gustul plăcut. Foarte mulți se întreabă cum pot obține gustul gemului din copilărie. Află în rândurile de mai jos care esre ingredientul care-i poate oferi gemului un gust aparte.
Foarte multe gospodine gătesc și astăzi renumitul desert al copilăriei. Este vorba despre gemul de căpșune. Pentru realizarea acestuia vei avea nevoie de:
Primul pas constă în spălarea căpșunelor în apă rece de câteva ori. Nu uita să le îndepărtezi codița. După ce căpșunele sunt spălate, le poți tăia în bucățele mici. Fructele tăiate se pun într-un vas.
Înainte de a pune fructele pe foc nu uita să pui sucul de lămâie dar și o crenguță de busuioc. Acest ingredient îi poate oferi un gust aparte. Compoziția se fierbe la foc mare până când se obține sucul de căpșune. Este indicat să luați spuma de deasupra cu o paletă. După 30 de minute se poate adauga și zahărul.
După ce zahărul este pus, gemul se mai lasă la fiert pentru alte 20 de minute, la foc mediu. După ce gemul este gata, acesta poate fi pus în borcane. După ce borcanele sunt gata, este indicat să le lași preț de câteva minute cu gura în jos. Gemul de căpșune se depozitează în cămară sau într-un loc ferit de razele soarelui.
Foarte multă lume preferă să evite consumul alimentelor care au zahăr. În cazul acestora, există o rețetă de gem de căpșune fără zahar. Pentru aceasta vei avea nevoie de:
Primul pas constă în curățarea și spălarea merelor. Ulterior, acestea se pun la fiert într-un vas cu apă, cât să acopere merele cu două degete, apoi se acoperă cu un capac și se lasă la foc iute până dau în clocot. Când acestea încep să fiarbă, reducem viteza focului și le lăsam la fiert timp de o oră. După ce merele au fiert, le putem strecura. Sucul obținut se pune pune din nou pe foc, până scade și se obține cam o cană de suc de mere, de 250 ml.
După ce terminăm de realizat sucul, putem începe să spălăm și să curățăm căpșunele. Acestea se taie în cubulețe și se pun la fiert, alături de sucul de mere obținut. Sucul va acționa ca un jeleu și va lega compoziția. După ce gemul este gata îl putem pune în borcane.
Te-ar putea interesa și: Cum să faci cea mai bună dulceață de căpșune. Secretul gospodinelor pricepute