03 aug. 2023 | 22:50

Ingredientul secret pentru o mămăligă cremoasă. Aşa iese fără cocoloaşe şi delicioasă

Sfaturi Culinare
Ingredientul secret pentru o mămăligă cremoasă. Aşa iese fără cocoloaşe şi delicioasă
Ingredientul secret pentru o mămăligă cremoasă

Mămăliga este un preparat extrem de iubit de români și nu numai. Nu este deloc greu de făcut și nu necesită multe ingrediente, fiind totodată un înlocuitor perfect pentru pâine. Totuși, hai să vedem ce ingredient secret ar trebui adăugat, pentru a obține cea mai cremoasă mămăligă.

Cum să obții cea mai cremoasă mămăligă

Cu siguranță, mămăliga este unul dintre cele mai importante preparate din bucătăria românească, care este consumată de obicei alături de o mulțime de preparate. Iar rețeta este cât se poate de simplă. Se face din doar câteva ingrediente pe care toată lumea le are la îndemână în cămară.

Ingrediente: 

  • 4 căni de apă
  • o cană de făină de mălai
  • 100 g de unt
  • 150 g de smântână (ingredientul care o face mai cremoasă)
  • sare după gust

Mod de preparare

Deși nu trebuie să fii maestru în arta culinară pentru a prepara o mămăligă, există totuși câteva lucruri importante de care trebuie să ții cont atunci când o faci, pentru ca aceasta să iasă perfect, fără cocoloașe. Și dacă mai adaugi și un ingredient secret, vrei transforma rețeta în una cu totul și cu totul specială.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci mămăligă de câteva ori pe săptămână. Beneficiile nebănuite ale preparatului

Știm deja cu toții că rețeta clasică de mămăligă implică să pui apă la fiert și sare, iar când dă în clocot să torni mălaiul în ploaie, amestecând continuu, pentru a evita formarea cocoloașelor. În continuare, se lasă să fiarbă, după care se adaugă untul și se mai amestecă din când în când pentru a fierbe uniform.

La final, înainte de a opri aragazul, chefii bucătari recomandă să adaugi smântână, să amesteci bine până să omogenizează, după care să o iei de pe foc. Vei vedea că mămăliga va ieși mult mai cremoasă și va avea un gust aparte.

După ce mămăliga a fiert, răstoarn-o întotdeauna pe un fund de lemn. De ce să faci acest lucru? Ei bine, tocătorul va împiedica aburii să se ridice și va absoarbe surplusul de lichid din preparat.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Citește și: Ai preparat greșit până acum mămăliga. Când trebuie adăugat mălaiul de fapt. Așa nu va mai face niciodată cocoloașe

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Vremuri de coșmar pentru români. Sărăcia bate la ușă
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Călin Georgescu a promis! Anunț pentru toți românii: Vă garantez că...
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT MOLDOVA! PERICOLUL este URIAȘ
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro