04 oct. 2022 | 14:41

Când se adaugă carnea în ciorba de pui. Gospodinele greșesc mereu. De asta se strică atât de repede chiar și în frigider

Utile
Când se adaugă carnea în ciorba de pui. Gospodinele greșesc mereu. De asta se strică atât de repede chiar și în frigider
Când se adaugă carnea în ciorba de pui. Sfaturile celor mai experimentate gospodine. Ce să faci ca să nu se strice.

Ciorba de pui este unul dintre cele mai comune feluri de mâncare din bucătăria românească. Are toate aromele clasice oferite de ierburile din grădina de la țară, printre care se numără și țelina, pătrunjelul, leușteanul etc. Totuși, gătitul cărnii nu are loc după același proces ca în cazul rețetelor de modă veche. Acum, carnea nu mai necesită să fie fiartă o perioadă îndelungată de timp. Află în rândurile de mai jos când se adaugă carnea în ciorba de pui pentru a nu se strica.

Cum alegi carnea de pui pentru ciorbă

Ciorba parcă nu e ciorbă fără carnea de pui. O bucată de carne de pasăre asigură echilibrul perfect între cantitatea de grăsime, gustul de sare și aroma propriu-zisă a acestui tip de mâncare. Nu este obligatoriu să folosești doar carne albă când gătești supe sau ciorbe. Poți folosi orice tip de carne de pui, atât timp cât îți place aroma finală.

Prepararea unei ciorbe de pui presupune să lași bucata de carne, cu tot cu oase și diverse țesuturi, la fiert. Tocmai din acest motiv este recomandat să alegi carne de calitate de la magazin sau de la producătorul local. În acest fel, mâncarea va ieși cu adevărat savuroasă și, în combinație cu tăiței, va avea un gust divin.

În prezent, carnea de pui nu trebuie lăsată la fiert pentru o perioadă lungă de timp. Iar asta din cauză că, față de altă dată, calitatea cărnii a scăzut. Desigur, poți economisi mai mult timp dacă prepară supă sau ciorbă cu carne cumpărată de la magazin, dar cea de la fermierul local este fără doar și poate mai sănătoasă.

Când se adaugă carnea în ciorba de pui

Ideea este să nu gătești bucata de carne prea mult timp. Nu trebuie lăsată la fiert prea mult, fiindcă pielea și colagenul puiului vor ceda rapid la temperaturi ridicate. Totuși, nu trebuie lăsată pe foc nici prea puțin, pentru că riscă să se altereze și să strice toată mâncarea. Puiul se adaugă în ciorbă cu suficient timp înainte ca apa să atingă tempertura de fierbere.

E recomandat, bineînțeles, să pui sare în apa în care fierbe puiul. Există unele gospodine care evită să facă acest lucru din cauză că puiul ar fierbe mai greu. Însă este doar un mit, carnea va fierbe în ritmul său natural.

Unele gospodinele preferă să fiarbă carnea pentru supe separat de restul ingredientelor. Asta pentru ca spuma care apare deasupra mâncării să nu se îmbibe în preparat. Însă alte bucătărese consideră că acest lucru nu face decât să aromatizeze mai mult puiul.Este la alegerea fiecărei românce cum preferă să fiarbă puiul pentru ciorbă.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Sfaturi oferite de Mihaela Bilic pentru a ne menține greutatea în timpul postului. Cele mai ușoare și benefice metode
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Adevărul despre Călin Georgescu. Nimeni nu a știut până acum: M-au șocat și pe mine
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT MOLDOVA! PERICOLUL este URIAȘ
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro