Ingredientul secret pentru cele mai bune clătite. De acum înainte îl vei folosi mereu
Să mai fie încă secrete nedescoperite în ceea ce privește rețeta ideală de clătite? Da! Fie că le preferi simple, cu banane și ciocolată, cu dulceață sau gem, ori poate chiar umplute cu cremă de brânză, dacă vei adăuga ingredientul pe care ți-l vom descoperi în rândurile de mai jos, te vei bucura de cele mai gustoase clătite. Acest ingredient secrt, despre care nu știu nici chiar unele dintre cele mai desăvârșite gospodine, va schimba complet modul în care vei prepara acest desert de acum.
Ingredientul secret pentru cele mai bune clătite
Când te lovește pofta de ceva dulce, una dintre cele mai simple și la îndemână soluții este să intri în bucătărie și să prepari niște clătite, pe care cel mai probabil le vei devora chiar mai repede decât le-ai gătit. Lista ingredientelor este simplă, modul de preparare nu implică prea mare efort, iar rezultatul final este de-a dreptul savuros.
Dacă nu ești foarte iscusit în bucătărie sau, pur și simplu, nu ai mult timp la dispoziție, clătitele reprezintă desertul ideal. Pentru rezultate inedite, tot ce trebuie să știi este denumirea ingredientului secret. Acesta te va ajuta să obții clătite pufoase, fragede și rumenite uniform de fiecare dată.
INGREDIENTE:
- șase ouă;
- 300 mililitri de lapte rece;
- 300 mililitri de apă minerală carbogazoasă – se recomandă ca sticla cu apă să fie abia desfăcută. Puneți mai multă dacă, la final, aluatul este prea gros;
- 300 grame de făină;
- 100 grame de unt topit – untul previne lipirea clătitelor de tigaie;
- trei plicuri de zahăr vanilinat;
- trei linguri de zahăr tos;
- un praf de sare;
- ingredientul secret ce garantează clătite pufoase și fragede: o lingură de smântână de 24% grăsime
Citește și: Secretul celor mai bune clătite. Rețeta după care te vei linge pe degete
De acum înainte îl vei folosi mereu
După cum vei putea observa în cele ce urmează, modul de preparare este și el foarte simplu. Începe prin a bate cu simț de răspundere cele șase ouă, după care adaugă laptele, apa minerală, zahărul, zahărul vanilinat, sarea şi untul topit călduţ.
Amestecă bine toate ingredientele, după care pune făina cernută în compoziție. Omogenizează totul cu ajutorul unui tel și ai grijă să nu se formeze cocoloașe. Adaugă smântâna și amestecă bine din nou.
Înainte de a coace prima clătită, adaugă puțin unt în tigaie. Următoarele nu vor mai avea nevoie de grăsime, astfel că le vei putea întoarce de pe o parte pe alta fără să se lipească.
Așteaptă până ce se încinge bine tigaia, dă focul mic și adaugă câte un polonic din compoziție. Întinde-o pe toată suprafața vasului.
Poftă bună!