Ingredientul secret pentru cea mai pufoasă omletă. Trucul genial al lui Gordon Ramsay
Omleta este unul dintre cele mai apreciate preparate pentru prima masă a zilei. Fie că o preferi simplă, cu legume sau carne, niciodată nu dai greș cu acest fel de mâncare. Află trucul celebrului bucătar Gordon Ramsay pentru cea mai pufoasă omletă. Ce trebuie să faci înainte de a turna ouăle în tigaie.
Așa obții cea mai pufoasă omletă din lume
Personalitatea culinară Gordon Ramsay are câteva sfaturi esențiale pentru omleta perfectă. Cel mai important lucru, potrivit bucătarului britanic, este să folosești un capac imediat după ce ai pus ouăle bătute în tigaie. Astfel, preparatul se va coace uniform, fiind una dintre regulile de bază pe care o aplică celebrul chef. De asemenea, rețeta iese pufoasă dacă ungi capacul tigăii cu puțin unt. Trucul va îmbunătăți considerabil gustul omletei, plus că va fi mai fragedă și mai gustoasă.
Trucurile folosite de Gordon Ramsay
Iată cum procedează chef Gordon Ramsay: Într-o tigaie adaugă ulei de măsline, după care pune la prăjit pălăriile a două ciuperci și câteva roșii cherry întregi (de preferat cu tot cu rămurică). Condimentează cu sare și piper (după gust), apoi lasă legumele să se rumenească la foc mic.
De ce să pui unt în tigaie
Între timp, a tăiat o felie de pâine de casă, pe care o pune în prăjitor. Într-o altă tigaie adaugă o bucată de unt și sparge trei ouă. Secretul untului este că va oferi omletei o textură mai catifelată. Bucătarul priceput nu amestecă ouăle înainte de a le pune pe foc și nici nu le dă sare. Amestecă omleta încontinuu cu o spatulă. Pentru cel mai bun rezultat, ia tigaia din când în când de pe foc, fără să se oprească din omogenizat.
Ingredientul secret pentru un plus de savoare
Atunci când a observat că omleta începe să prindă consistență, Gordon Ramsay adaugă o lingură generoasă de smântână. Ulterior, condimentează după gust. Acesta recomandă, pentru un plus de savoare, usturoi verde tocat mărunt.
În cele din urmă, bucătarul britanic așază în farfurie ciupercile și roșiile coapte, iar pe felia de pâine prăjită pune omleta. Este foarte atent ca tigaia să nu fie foarte încinsă atunci când toarnă ouăle. Pentru ca omleta să se gătească uniform, focul trebuie să fie mediu, susține el. Un alt lucru pe care îl face este să îndepărteze bulele care apar la suprafață. Altfel, în omletă se vor forma cratere deloc apetisante.