Ingredientul secret care trebuie adăugat în frișcă. Va fi perfectă, nu vei mai încerca altfel
Și tu pregătești deserturi pentru sărbătorile pascale? Playtech Știri îți prezintă ingredientul secret care trebuie adăugat în frișcă, pentru a ieși exact ca în rafturile cofetăriilor. Dacă vei proceda astfel, va fi perfectă. Nu trebuie să depui deloc eforturi.
Ingredientul secret care trebuie adăugat în frișcă
Gospodinele își pregătesc deja listele cu preparate pentru sărbătorile pascale. În doar câteva zile, mesele în familie vor fi pline de tot felul de bunătăți, de la mâncăruri pe bază de carne de miel sau pui până la diverse prăjituri sau torturi. În cazul celor din urmă, româncele folosesc un produs care schimbă totul: frișca.
Frișca poate fi cumpărată direct din magazin sau o poți prepara acasă, în bucătărie la tine. Multe românce preferă a doua variantă, preparatul având un gust mai bun. Una dintre cele mai comune probleme semnalate în acest sens are de-a face însă cu textura sa. Playtech Știri îți explică cum prepari frișca perfectă.
Dacă vrei ca frișca să aibă textura celor expuse în cofetării, ai nevoie să folosești un ingredient esențial, anume întăritorul. De obicei, îl poți achiziționa din magazine, însă nu se compară cu gelatina. La fiecare 200 grame de frișcă trebuie să folosești o linguriță de gelatină, pentru a obține rezultatul perfect.
Gelatina trebuie preparată separat, înainte de a o adăuga în frișcă. Trebuie să o înmoi în două linguri de apă și să o lași 10 minute să se umfle. Apoi, este esențial să o încălzești la flacără mică, pe aragaz, mestecând continuu, până când se dizolvă. Atenție, însă! Gelatina trebuie doar încălzită, nu are voie să fiarbă.
Cum să prepari frișcă perfectă pentru deserturi
Ingrediente:
- 500 grame smântână pentru frișcă;
- 50 grame zahăr pudră;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 1 plic gelatină;
- esență de vanilie/rom/portocală (în funcție de preferințe).
Mod de preparare:
- Se pune smântâna pentru frișcă la frigider și se lasă la rece peste noapte.
- Se spală și se pune bolul în care vrei să prepari frișca la frigider și se lasă peste noapte.
- Se pune smântâna în bolul pentru gătit și se bate.
- Se adaugă, treptat, zahărul pudră și se bate smântâna în continuare (nu mai mult de 4 minute).
- Se adaugă, treptat, zahărul vanilat și se bate în continuare smântâna (nu mai mult de 1 minut).
- Se pregătește gelatina astfel: se înmoaie cantitatea de gelatină potrivită în apă rece (1 linguriță de gelatină se înmoaie în 2 linguri de apă rece) și se lasă aproximativ 10 minute la stat, până se umflă; se pune gelatina pe foc, la flacără mică, până se încălzește; se mestecă încontinuu până se dizolvă complet; se lasă la răcit.
- Se adaugă gelatina în smântâna pentru frișcă, după ce cea dintâi s-a răcit, alături de esența preferată, și se mai mixează pentru 2 minute.
Frișca pentru prăjituri sau torturi este gata. Dacă nu o folosești imediat, pune-o la frigider, la temperaturi scăzute, și utilizeaz-o oricând ai nevoie. Iese perfectă! Toate deserturile tale vor arăta impecabil. O poți folosi inclusiv pe post de ingredient pentru prepararea a diverse creme.