Ingredientul secret care se pune pentru cele mai bune murături asortate la borcan. Trebuie să faci asta la iarnă
Acum e sezonul în care te poți bucura de preparatele pe care le-ai pus în septembrie în cămară. Totuși, dacă n-ai reușit nici până acum să-ți alimentezi dulapurile, există o soluție! Iată rețeta pentru cele mai rapide murături!
Rețetă pentru murături asortate: ingrediente și mod de preparare
De obicei, gospodinele alimentează cămara la finalul sezonului cald sau începutul toamnei. Dacă totuși ai fost presată de timp și nu ai reușit să ajungi la zi cu treburile, există câteva posibilități. Pentru unii poate părea o eternitate pusul murăturilor, mai cu seamă că le preferă separate și dichisite special: gogoșari cu gogoșari sau conopida cu conopida, dar nu trebuie să fie așa. Scapi mult mai ușor dacă le arunci pe toate într-un borcan, iar pe lângă asta arată și bine, viu colorat și apetisant. Un alt bonus la această rețetă e că reușești să-i potolești pe pofticioși, iar un singur borcan să conțină toate cele dorite de fiecare membru al familiei.
Dacă deschizi câte un borcan din fiecare, riști să arunci la un moment dat câteva ingrediente din cauza faptului că e cel mai posibil să se strice până să se termine. Astfel poți să pui de toate pentru toți într-o singură porție. Poți să folosești bucăți de pepene, conopidă, morcovi, gogonele sau castraveți. Desigur, pentru culoare se recomandă sfecla sau varza roșie, iar pentru arome aparte poți să folosești cimbru, boabe de pipe negru, rădăcină de păstârnac sau hrean.
De ce ai nevoie?
Ingrediente
- 400 g mazăre
- 400 g conopidă
- 400 g ardei gras roşu
- 400 g morcovi
- 400 g ceapă
- 100 g hrean
- 50 g coriandru
- 50 g boabe muştar
- 50 g piper
- frunze de vişin
- 1.75 litri apă
- 300 ml oţet 9%
- 150 g zahăr
- 1 plic concentrat picant dulce-acrişor de legume
Mod de preparare
1. Se spală legumele şi se lasă să se scurgă de apă pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. Se curăţă morcovii şi se taie în jumătăţi, conopida se desface bucheţele.
3. În borcanele bine spălate şi uscate, se pun întâi boabele de coriandru şi de muştar şi zahărul. Se aşează legumele asortate: hreanul, morcovii, ceapa, mazărea, conopida şi ardeii. Printre murături se pun frunze de vişin, iar deasupra, boabe de piper negru.
4. Separat, se prepară plicul de Pikant Fix Dulce-acrişor conform instrucţiunilor de pe pachet. Compoziţia obţinută se toarnă fierbinte în borcane. Se închid ermetic cu capace sau cu celofan. (Sursa: rețeta.unica.ro)
- Pentru altfel de arome, trebuie să folosești piper, hrean, cimbru, frunze de leuștean sau boabe de muștar.