Ingredientul periculos pe care toți românii îl pun în mâncare. Specialiștii avertizează să nu îl mai consumi

Ingredientul periculos pe care toți românii îl pun în mâncare. Specialiștii avertizează să nu îl mai consumi

În ziua de azi, reclama e sufletul comerțului! Și românii, ca orice om comod, au început să cadă pradă lenei și să nu își mai prepare bunătăți la conservă, pentru gătit. Ingredientul periculos pe care toți românii îl pun în mâncare este cel pe care îl iei din magazin, crezând că e bun.

Ingredientul periculos pe care toți românii îl pun în mâncare

Oamenii care nu mai au timp pentru gătit sau care nu vor să petreacă multe ore în fața aragazului apelează la scurtături. Azi vorbim despre ingredientul pe care toți îl pun în mâncare: delikat sau vegeta. Conform specialiștilor, acest produs din comerț este extrem de periculos pentru sănătateaa noastră.

Pentru o ciorbă sau o tocăniță, o gospodină alege de la piață cele mai naturale legume și zarzavaturi. Acestea, dacă sunt crescute bio, conțin nutrienți de care corpul nostru are nevoie. Să nu uităm de aportul de vitamine de care avem nevoie în sezonul rece.

Specialiștii avertizează despre vegeta și delikat

Ingredientul periculos pe care toți românii îl pun în mâncare. Specialiștii avertizează să nu îl mai consumi
Ingredientul periculos pe care toți românii îl pun în mâncare: vegeta sau delikat, pline de chimicale

Dar, dacă alegi să folosești delikat sau vegeta în mâncare, anulezi toate benficiile legumelor și zarzavatelor. Specialiștii spun despre condimentele din comerț –ingredientul principal folosit de cei de la țară- că au foarte mult sodiu, care ne face rău în cantități mari și duce la inflamare, dar și alte chimicale periculoase în cantități mari.

„Pentru ca sunt burdusite de E-uri, coloranti, conservanti, sare cat cuprinde si doar cateva firicele microscopice de legume, care nu-ti aduc niciun aport nutritional.

Zarzavatul se face dintr-un amestec de legume proaspete, pastrate in congelator si contine atat frunze verzi cat si bucati mari din diverse legume. Aspectul verde se pastreaza si dupa preparare. Vegeta, este mai mult un condiment strict din legume, care se prezinta ca o pulpere aromata.

Si in supermarket-uri se vrea a fi din legume, dar suntem departe de aceasta realitate. Acest condiment se obtine doar prin uscarea legumelor, care apoi trebuie date prin rasnita”, notează bzi.ro.

Efectele negative ale vegetei

  • Accentuează senzația de foame (mănânci mai des și în cantități mari din cauza glutamatului monosodic)
  • Crește riscul de cancer
  • Distruge sistemul nervos
  • Crește riscul de epilepsie
  • Scade fertilitatea
  • Crește agresivitatea și irascibilitatea
  • Pericol pentru femeile însarcinate și care alăptează
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI