04 aug. 2023 | 22:16

Ingredientul pentru cea mai bună ciorbă de perişoare. Îi dă un gust aparte, de asta e aşa bună la restaurante

Sfaturi Culinare
Ingredientul pentru cea mai bună ciorbă de perişoare. Îi dă un gust aparte, de asta e aşa bună la restaurante
Ingredientul pentru cea mai bună ciorbă de perişoare. Îi dă un gust aparte, de asta e aşa bună la restaurante

Ciorba este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare, nelipsite de pe mele românilor. Majoritatea gospodinelor știu să o pregătească, dar unele dintre ele nu cunosc trucuri pentru un preparat special. Află care este ingredientul ce îi dă un gust unic, ce nu se compară cu un borș normal.

Ce să pui în ciorbă ca să iasă delicioasă

Ciorba, această delicioasă și îmbietoare mâncare tradițională, este unul dintre cele mai iubite preparate din bucătăria românească. De la ciorba de legume până la ciorba de perișoare, există o varietate infinită de rețete care pot satisface gusturile fiecărui gurmand.

Totuși, este important să ținem cont și de anumite trucuri pentru a avea un preparat special. Iată cea mai bună rețetă de ciorbă de perișoare, care include și un ingredient-secret, ce schimbă total gustul cu care ai fost obișnuit.

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1 lingura făină
  • 100 g orez bob rotund
  • 1 ceapă
  • 600 g carne tocată

Ingrediente necesare pentru perişoare:

  • 2 roşii în bulion
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras verde
  • 1/2 ţelină mică
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • praf de sare
  • 2 ouă
  • 1/2 legătură pătrunjel

Ingredientul secret este unul la care nu te-ai fi gândit. Este folosit de prea puține persoane, pentru că majoritatea îl înlocuiesc cu cele din comerț. Mai exact, pentru o ciorbă răcoritoare, perfectă pentru zilele toride de vară, adaugă și un litru zeamă de varză sau chiar castraveţi murați.

Trucuri pentru o ciorbă perfectă

Unul dintre cele mai importante aspecte în pregătirea unei ciorbe de calitate este alegerea ingredientelor. Optează pentru legume proaspete și de calitate, carne proaspătă și, dacă este posibil, carne cu os pentru a obține un gust mai bogat.

Fierbe carnea și oasele cu puțină sare în apă timp îndelungat, pentru a elibera toate substanțele esențiale din ingredientele tale. Îndepărtează spuma care se adună la suprafață, iar supa ta va fi foarte fină și limpede.

Un alt truc important este momentul în care adaugi ingredientele în ciorbă. Legumele mai moi ar trebui adăugate mai târziu în timpul fierberii pentru a păstra textura fragedă, iar cele mai dure sau mai fibroase ar trebui adăugate mai devreme, astfel încât să se frăgezească așa cum trebuie.

Foarte important este și câtă apă adăugăm în ciorbă. Dacă vrei o ciorbă mai densă și sățioasă, redu cantitatea de apă folosită. În acest sens, nici nu vei schimba gustul și te vei bucura din plin de aromele ingredientelor.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un aeroport care a reușit o performanță unică. Nicăieri nu s-a mai întâmplat asta
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro