Ingredientul secret pentru cel mai bun piure de cartofi. Gospodinele experimentate folosesc acest truc

Ingredientul secret pentru cel mai bun piure de cartofi. Gospodinele experimentate folosesc acest truc
Ingredientul secret pentru piure: cum să ai cel mai bun preparat pe masă?

Cum poți să faci cel mai bun piure de cartofi? Există un ingredient care nu trebuie să lipsească din rețeta ta. Multe gospodine îl fac astfel și primesc mereu complimente pentru preparatul lor. Cu siguranță invitații tăi îți vor cere și o a doua porție dacă vei proceda în felul acesta. Ce nu trebuie să lipsească din el? Toți bucătarii profesioniști oferă atenție acestui detaliu! Cum trebuie să îl gătești și care sunt pașii ideali?

Rețetă pentru cel mai bun piure de cartofi: ingredientul secret

Majoritatea oamenilor adoră să pună lângă o bucată de carne preferată sau mai multe legume iubitul piure de cartofi. Această rețetă este preparată în toate casele, mai ales dacă gospodinele sunt pe fugă și au nevoie de ceva rapid, gustos și pe placul familiei.

Nu este totuși atât de simplu de făcut. Ingredientul secret se găsește în toate bucătăriile. Cea mai veche rețetă se află în cartea The Art of Cookery (Arta Gătitului), un volum din anul 1747 semnat de Hannah Glasee.

Mulți continuă să respecte indicațiile de acolo. Pe atunci, piureul de cartofi se făcea doar din 4 ingrediente: cartofi, lapte, sare și unt.

În zilele noastre, chefii au adus în prim-plan și rețete care conțin diverse ierburi (pătrunjel și oregano), condimente (nucșoară, boia sau usturoi) sau alte legume (ceapă și bucăți de ardei gras).

De asemenea, câțiva bucătari apreciază diversitatea și adoră să combine piureul clasic cu brânză, slănină sau smântână. O variantă din bucătăria din Franța are în compoziție chiar gălbenuș de ou, care îi dă un plus de cremozitate.

Ceea ce trebuie să știi este că un piure fantastic nu se face fără câteva cuburi de unt, dar în aceeași măsură va fi nevoie să fii atent și la tipul de cartofi pe care îl alegi.

Mod de preparare

Ingrediente pentru o altfel de rețetă de piure de cartofi:

– 1 kilogram de cartofi
– 80-100 de grame de unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei (regula este aproximativ 10% grăsime din cantitatea de cartofi)
– 500 ml. lapte fierbinte
– sare după gust
– 3 linguri de cremă de brânză

Totuși, mulți oameni și în special bucătarii profesioniști se bazează de cele mai multe ori pe rețeta clasică. Alege cartofi pentru fiert, curăță-i și pune-i în apă.

După ce s-au gătit, pisează-i cu ajutorul unei furculițe, adaugă câteva cuburi de unt, puțin lapte și condimentează cu sare și piper. Pentru ca acesta să fie extrem de fin și ca aromele lui să se simtă în profunzime este nevoie să îl treci printr-o sită cu găuri mici.