Călugării de la Muntele Athos adaugă în compoziția pentru sarmale un ingredient deosebit pentru a oferi preparatului gust unic. Dacă vei proceda astfel, toată lumea se va ridica mulțumită de la masă. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să prepari mâncarea.
Odată cu instalarea sezonului de toamnă, gospodinele obișnuiesc să prepare tot felul de bucate alese. Pe lângă ciorbe, tochituri și alte mâncăruri, de pe mese nu lipsesc deseori sarmalele. Nu sunt deloc dificil de preparat, ingredientele și metodele de gătire variind, totuși, în funcție de regiune.
Playtech Știri îți explică cum poți să gătești sarmale cu un gust deosebit. Secretul constă într-un ingredient adăugat de călugării de la Muntele Athos în compoziția de carne și orez. Există și o tehnică specială pe care trebuie să o pui în aplicare, pentru o aromă intensă.
Morcovii sunt leguma ce nu trebuie să lipsească din compoziția pentru sarmale, dacă vrei ca preparatul să iasă delicios. Nu ai voie însă să-l toci mărunt. Călugării de pe Muntele Athos îl dau pe răzătoare – la fel procedează și cu ceapa, și cu țelina.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Te-ar putea interesa și: Sarmalele moldovenești se fac așa de sute de ani. Ingredientul străvechi folosit de femeile de la țară
Sarmalele se fierb timp de două ore, rotind oala din când în când, pentru a nu se arde. Se pot consuma atât calde, cât și reci. Poți să le servești la masă alături de garnituri sau simplu, cu puțină smântână. Poftă bună!