18 mai 2024 | 17:20

Ingredientul inedit care schimbă complet gustul checurilor. Le face mai pufoase şi delicioase, prea puţine gospodine îl folosesc

Sfaturi Culinare
Ingredientul inedit care schimbă complet gustul checurilor. Le face mai pufoase şi delicioase, prea puţine gospodine îl folosesc
Cum să prepari cel mai delicios și pufos chec pentru familia ta. Ingredientul cheie care nu trebuie să lipsească din compoziție.

Ce ingredient trebuie să adaugi în compoziția cu cacao pentru aluatul checului, pentru ca desertul să iasă nu doar delicios, ci și foarte pufos. Secretul lui Sarah Fennel, blogerița din spatele celebrului site cu rețete Broma Bakery.

Cum să prepari cel mai delicios chec

Dacă ți se face vreodată poftă de chec sau vrei să prepari acest desert pentru familie sau musafiri, îți recomandăm să ții cont de indicațiile oferite de Sarah Fennel, blogerița care face furori cu rețetele celebre publicate pe Broma Bakery. Preparatele sale sunt întotdeauna perfecte.

Checul poate fi preparat în funcție de preferințe, cu ciocolată, Nutella sau unt, nuci, miere, gem și alte ingrediente. Poți servi această pâine îndulcită cu cacao sub forma unei gustări sau chiar la micul dejun, alături de o cană de lapte cald. Poți savura, de asemenea, desertul într-o pauză la locul de muncă.

Ce ingredient cheie să introduci în aluatul de cacao, pentru un rezultat perfect

Chiar dacă nu este dificil să prepari chec, pentru a obține un rezultat perfect este bine să ții cont de regulile de bază ale preparatului. Una dintre aceste reguli indică păstrarea tuturor ingredientelor la temperatura camerei, înainte de a fi folosite, nu în condiții scăzute de valori termice.

Apoi, blogerița Sarah Fennel recomandă tuturor gospodinelor să țină cont de secretul checului ideal, care constă în utilizarea unui ingredient cheie în compoziția de aluat cu cacao. Acest produs, respectiv crema tahini, face checul mult mai pufos, schimbându-i totodată gustul în unul savuros.

„Cred că tahini este un ingredient uimitor pentru chec”

„Cred că tahini este un ingredient uimitor pentru chec. Nu este folosit suficient de mult în cofetărie – asta este opinia mea. Gospodinele folosesc această cremă la mâncăruri sărate, însă poate da un gust savuros checului și altor preparate dulci.

Crema tahini este un fel de unt de arahide, însă într-o formă mai blândă. Nu te copleșește cu aroma lui”, a spus Sarah Fennel, potrivit MSN.com.

Ce alt detaliu face ca desertul să iasă pufos

Dacă vrei ca desertul să iasă pufos, trebuie să ai grijă totodată și la temperatura la care îl coci. Aceasta poate varia, însă de cele mai multe ori, pentru un chec ideal, este necesar să coci desertul la 180 de grade Celsius, cu cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius.

Un termometru pentru cuptor este o investiție demnă de luat în calcul, dacă obișnuiești să gătești mâncăruri sau deserturi. Acest instrument te poate ajuta să eviți cazurile în care coci prea mult un preparat, astfel încât să ajungă să fie prea uscat la servire.