O gustare delicioasă, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, dar inamicul celor care țin la siluetă. De acum, nu mai trebuie să faci un drum până la cea mai apropiată patiserie pentru a savura o merdenea, o poți prepara chiar tu, acasă. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul magic care trebuie adăugat în merdenele.
Gustoase, aromate, merdenelele sunt un răsfăț pentru papilele gustative. Multe gospodine ezită să le prepare acasă, de teamă că nu vor ieși la fel de bune ca la patiserie.
Adevărul este că nu sunt deloc complicat de făcut. La bază, sunt produse de patiserie dintr-un aluat asemănător foietajului, umplute cu un amestec de brânză sărată.
Dacă vrei să scurtezi timpul de preparare, poți folosi foi de plăcintă gata făcute, cumpărate din comerț, dar dacă vrei să le faci de la zero, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Într-un bol, se amestecă apa, făina, sarea și oțetul. Se amestecă totul, până obținem un aluat omogen, suplu și elastic.
Acesta se împarte apoi în șase sau opt bucăți egale, fiecare bucată se întinde într-un strat subțire. Se împarte și cantitatea de unt în tot atâtea părți egale.
Fiecare foaie de aluat se unge cu unt și se împăturește în trei. Se lasă la odihnit, la rece, cel puțin o jumătate de oră. Se întinde din nou cu sucitorul și se împăturește din nou. Se repetă procedura de două sau de trei ori, astfel încât să se obțină straturi, ca la foietaj.
Te-ar putea interesa și: Secretul merdenelelor pufoase. Detaliul care le face ca la patiserie, nu le vei mai cumpăra
Secretul pentru cele mai bune rezultate este legat de umplutură. Ingredientul magic care trebuie adăugat în merdenele este grișul amestecat cu brânză sărată. Va fi delicios!
Pentru a forma merdenelele, se întinde fiecare foaie de aluat sub formă de pătrat și se adaugă 1-2 linguri de umplutură în mijloc. După ce nivelăm, folosind o lingură, aducem colțurile foii spre mijloc, asigurându-ne că acoperim compoziția. Presăm, pentru a sigila.
Se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, în jur de 20 de minute sau până când se rumenesc uniform.
Te-ar putea interesa și: Ce secret „ascund” cele mai bune merdenele din București de la Comteia. Mereu este coadă la celebra patiserie și nu degeaba