23 ian. 2024 | 16:13

Ingredientul magic care trebuie adăugat în merdenele. Vor fi la fel de gustoase ca la patiserie

Diverse
Ingredientul magic care trebuie adăugat în merdenele. Vor fi la fel de gustoase ca la patiserie
Ingredientul magic care trebuie adăugat în merdenele

O gustare delicioasă, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, dar inamicul celor care țin la siluetă. De acum, nu mai trebuie să faci un drum până la cea mai apropiată patiserie pentru a savura o merdenea, o poți prepara chiar tu, acasă. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul magic care trebuie adăugat în merdenele.

Un răsfăț pentru papilele gustative

Gustoase, aromate, merdenelele sunt un răsfăț pentru papilele gustative. Multe gospodine ezită să le prepare acasă, de teamă că nu vor ieși la fel de bune ca la patiserie.

Adevărul este că nu sunt deloc complicat de făcut. La bază, sunt produse de patiserie dintr-un aluat asemănător foietajului, umplute cu un amestec de brânză sărată.

Ingrediente

Dacă vrei să scurtezi timpul de preparare, poți folosi foi de plăcintă gata făcute, cumpărate din comerț, dar dacă vrei să le faci de la zero, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 grame de făină
  • un praf de sare
  • o linguriță oțet
  • 275 mililitri de apă
  • 200 grame de unt

Mod de preparare

Într-un bol, se amestecă apa, făina, sarea și oțetul. Se amestecă totul, până obținem un aluat omogen, suplu și elastic.

Acesta se împarte apoi în șase sau opt bucăți egale, fiecare bucată se întinde într-un strat subțire. Se împarte și cantitatea de unt în tot atâtea părți egale.

Fiecare foaie de aluat se unge cu unt și se împăturește în trei. Se lasă la odihnit, la rece, cel puțin o jumătate de oră. Se întinde din nou cu sucitorul și se împăturește din nou. Se repetă procedura de două sau de trei ori, astfel încât să se obțină straturi, ca la foietaj.

Te-ar putea interesa și: Secretul merdenelelor pufoase. Detaliul care le face ca la patiserie, nu le vei mai cumpăra

Ingredientul magic care trebuie adăugat în merdenele

Secretul pentru cele mai bune rezultate este legat de umplutură. Ingredientul magic care trebuie adăugat în merdenele este grișul amestecat cu brânză sărată. Va fi delicios!

Pentru a forma merdenelele, se întinde fiecare foaie de aluat sub formă de pătrat și se adaugă 1-2 linguri de umplutură în mijloc. După ce nivelăm, folosind o lingură, aducem colțurile foii spre mijloc, asigurându-ne că acoperim compoziția. Presăm, pentru a sigila.

Se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, în jur de 20 de minute sau până când se rumenesc uniform.

Te-ar putea interesa și: Ce secret „ascund” cele mai bune merdenele din București de la Comteia. Mereu este coadă la celebra patiserie și nu degeaba

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Iarna se dezlănțuie în următoarele zile. Urgia lovește cu toate puterile. Alertă ANM
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
TAXAŢI în plus din 1 ianuarie. Iohannis a dat lege. Ai termen până pe data de 25
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro