Ingredientul din bucătărie pe care să-l pui în cafea, ca să nu fie atât de amară. Nu e nevoie de zahăr
Faci parte și tu din categoria celor care iubesc să-și înceapă ziua cu o cană aromată de cafea? Probabil obișnuiești să adaugi zahăr sau frișcă pentru a îndulci băutura. Află în rândurile de mai jos care este ingredientul din bucătărie pe care să-l pui în cafea ca să nu fie atât de amară. S-ar putea să fii luat prin surprindere.
Ingredientul din bucătărie pe care să-l pui în cafea
Consumul de cafea în primele ore ale zilei este unul dintre cele mai întâlnite obiceiuri ale oamenilor. Există mai multe motive pentru care specialiștii ne recomandă să bem cafea – cu măsură. Însă nu despre acestea vom discuta în articolul de astăzi. Trebuie precizat, totuși, că o cană de cafea ne poate ajuta să avem un nivel ridicat de energie.
Indiferent cum obișnuiești să beai cafeaua, cofeina te va ajuta să te simți mai revigorat și alert. Mulți obișnuiesc să adauge tot felul de produse în băutură, pentru a-i oferi un gust mai dulce. Dacă și tu faci parte din categoria acestor persoane, nu ești străin, fără îndoială, de zahăr, frișcă sau alți îndulcitori.
Știai că există un alt ingredient, pe care îl ai sigur în bucătărie, și care neutralizează gustul de cafea amară mai bine decât oricare altul? Este vorba despre sare. Da, ai citit bine. Se pare că acest produs, folosit deseori pentru a oferi gust mâncărurilor, este perfect pentru a fi adăugat în cafea.
În unele țări, există și tradiții în acest sens. De exemplu, în Turcia, este obligatoriu ca o mireasă, înainte să se căsătorească, să pregătească mirelui și familiei sale cafea în care să adauge sare. Este un obicei ce, în timp, a luat forma unei ceremonii premaritale informale. Adăugarea de sare în cafea se bucură de multă popularitate, în ultimii ani de zile.
Cum acționează sarea asupra băuturii amare
Cel mai recent, obiceiul de a adăuga sare în cafea a fost promovat de către un celebru autor de cărți de bucate. Alton Brown, pe numele său, este și expert în știința alimentară. El a explicat că adăugarea unui vârf de cuțit de sare într-o ceașcă de cafea poate neutraliza amărăciunea băuturii mai bine decât oricare alt ingredient.
„Nu numai că sarea reduce amărăciunea, dar atenuează și gustul „stătut” al apei depozitate în rezervor. (…) Și, apropo, cercetările au dovedit că sarea este, de fapt, mai bună la neutralizarea amărăciunii decât zahărul”, a spus specialistul în alimentație Alton Brown.
Ideea promovată de către celebrul autor de bucate a fost promovată în spațiul public drept „trucul cu cafea Alton Brown”, după numele specialistului. Conceptul în sine a stârnit atât de multă curiozitate în rândul iubitorilor de cafea încât mulți au început să înlocuiască definitiv zahărul cu sarea.
Există numeroase dovezi care arată că oamenii obișnuiau să își săreze cafeaua încă din timpuri vechi. Această practică a fost descoperită în țările Ungaria, țările scandinave, Siberia, Turcia și altele.