A avea parchet în casă, după cum bine știm, înseamnă muncă, de la montaj și până la întreținerea lui. Așa că, dacă nu ai nicio idee, ne-am gândit să-ți propunem ingredientul din bucătărie care te va ajuta să ai parchetul strălucitor. Până la urmă nu ai nimic de pierdut, așa că poți încerca acest truc.
Fiecare dintre noi, atât cât ne permite și bugetul, ne dorim să avem o casă curată, elegantă și în care să locuim cu drag. asta implică ceva costuri, totuși, inclusiv pentru montarea unui parchet.
Dar, când vine vorba de instalarea parchetului, una dintre cele mai mari decizii cu care te vei confrunta este dacă să angajezi un profesionist sau să te ocupi singur de proiect, pentru a diminua cheltuielile.
În timp ce instalațiile de bricolaj pot economisi bani la început, acestea pot fi, de asemenea, consumatoare de timp și necesită un anumit nivel de îndemânare. Pe de altă parte, angajarea unui profesionist garantează expertiza și elimină riscul unor greșeli costisitoare, astfel că apelăm și la trucuri pentru a avea cea mai frumoasă casă.
Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când cântărești opțiunile tale pentru costurile achiziției și montării de parchet și, în același timp, treb uie să știi și care sunt avantaje și dezavantaje între parchetul laminat și cel din lemn masiv.
În primul rând, este important să evaluezi propriile abilități și nivelul de confort cu proiectele de îmbunătățire a locuinței. Instalarea necesită abilități precise de tăiere, măsurare și montare care s-ar putea să nu fie naturale pentru oricine.
Pe de altă parte, odată montat, parchetul nu este doar ceva estetic, de care uiți, ci va necesita totuși ceva efrot, bani și timp pentru a-l întreține. E cam complicat să vezi cum prietenii, copii, sau mama-soacră târâie pe parchetul nou montat și-ți lasă zgârâieturi, sau cum găsești picătiri de cafea, ceai sau orice altceva.
În acest episod, deloc de dorit, intervin celebrele soluții regăsite în magazinele de specialitate, menite să te ajute să menții curat și strălucitor parchetul din casă.
Dar, dacă ți-am spune că totul poate fi și mai ușor, și cu mai puțini bani, dacă folosești ingredientul din bucătărie care te va ajuta să ai parchetul strălucitor?
Ingredientele pe care ți le recomandăm sunt lichidul de curățare a pardoselilor, dezinfectant, detergentul și apa caldă. În afară de acestea, ar fi cazul să iei în considerare ingredientul din bucătărie care te va ajuta să ai parchetul strălucitor, și anume săpunul de vase folosindu-te de trucul genial pe care foarte puțini români îl știu.
Cel mai bun mod de a păstra curățenia parchetului este de a menține o rutină regulată. Măturând și aspirând în mod regulat vei economisi timp pe termen lung, deoarece nu va trebui să le cureți umed atât de des.
Ca regulă generală, parchetul ar trebui să fie măturat sau șters de praf la fiecare câteva zile, aspirate săptămânal și curățat în profunzime la fiecare una-două luni sau după cum este necesar.
Referitor la recomandările noastre și ingredientul despre care vorbeam, iată ce trebuie să faci, folosind acest amestec care te scapă de pete și mizerie.
În primul rând, pregătește mopul, înainte de a spăla podeaua din casă, pe care îl vei folosi. Dacă este cazul, pune suficient lichid de curățare a pardoselilor, dezinfectant, săpun, și detergent de vase în recipientul pentru mop.
În continuare, înmoaie mopul în amestecul de curățare, apoi stoarce mopul. Dacă este cazul, utilizează imediat mopul pentru a curăța întreaga suprafață a podelei.
Pentru a evita să cueți podelele atât de des, începe prin a adopta o politică fără pantofi, deoarece murdăria și pietrișul sunt abrazive, ceea ce poate zgâria podelele în timp.
Și, dincolo de curățarea mizeriei imediat ce se întâmplă, vei dori, de asemenea, să păstrezi parchetul cât mai uscat posibil, deoarece orice lichid așezat poate duce la deteriorări.