Ingredientul din bucătărie care te scapă de petele de calcar. Uită de frecat, lasă doar la înmuiat

Ingredientul din bucătărie care te scapă de petele de calcar. Uită de frecat, lasă doar la înmuiat
Ingredientul din bucătărie care te scapă de petele de calcar. Uită de frecat, lasă doar la înmuiat

După un anumit timp, petele inestetice de calcar care apar pe robinetele și pe chivetele de inox sunt extrem de neplăcute, dar poți să scapi rapid de ele, cu ajutorul unui ingredient pe care oricine îl are în bucătărie.

Ingredientul din bucătărie care te scapă de petele de calcar

Petele care apar pe robinete și pe chiuvete din inox sunt pete de calcare, depozite de minerale care se formează nu doar pe inox, ci și pe porțelan, în special în zonele unde apa este mai calcaroasă.

În cazul în care ai încercat tot felul de trucuri pentru a scăpa de ele, însă nu ai reușit, încearcă să le îndepărtezi cu ajutorul oțetului. Iată ce trebuie să faci ca să elimini petele inestetice de calcar.

În primul rând, asigură-te că folosești o cârpă de bumbac suficient de mare ca să acopere întreaga suprafață pătată de calcar. În al doilea rând, îmbibă cârpa în oţet din belşug şi pune-o în contact cu chiuveta, în zonele cu calcar, îndesând-o chiar prin zonele mai greu accesibile.
Mai toarnă apoi oţet din abundenţă, pentru a fi sigur că materialul este bine îmbibat. În al treilea rând, trebuie să lași oțetul să acționeze pentru o oră, apoi dă la o parte cârpa și șterge suprafața cu partea abrazivă a unui burete. Apoi, dacă petele de calcar sunt foarte vechi, este posibil să repeți acest procedeu, dar în mod cert această tehnică te va ajuta să redai strălucirea obiectelor din baie.
Pentru a curăţa robinetul folosind aceeaşi metodă, înfăşoară apoi cârpa de jur împrejurul robinetului, mai ales la bază, acolo unde petele de calcar tind să se depună mai uşor.

Zeama de lămâie și amoniacul mai pot veni în ajutor

De asemenea, pentru a elimina petele de calcar te mai pot ajuta și zeama de lămâie, dar și amoniacul.

Astfel, dacă ești în căutarea unui mod natural de a îndepărta calcarul, lămâia poate fi cel mai bun aliat. Ea are o aciditate crescută și în plus, lasă în urmă și un miros plăcut. Iată cum poți să îndepărtezi calcarul de pe robinete cu ajutorul lămâii:

Mai întâi, taie o lămâie pe jumătate și stoarce sucul ei într-un vas. Înmoaie un prosop de hârtie în suc și apoi înfășoară-l pe robinet. Lasă apoi
robinetul la înmuiat pentru o oră și jumătate. Apoi, îndepărtează prosopul de hârtie înmuiat în suc de lămâie și șterge aceste urme de calcar cu un alt prosop, proaspăt înmuiat.