Ingredientul de aur pe care turcii îl pun în pilaf. Rețeta e simplă, se face rapid
Turci au o bucătărie bogată în care se regăsesc numeroase rețete de pilaf în diverse combinații, în funcție de tipul orezului. Care este ingredientul de aur pe care turcii îl pun în pilaf. Rețeta e simplă, se face rapid.
Rețetă de pilaf turcesc. Care este ingredientul secret
Unul dintre felurile principale iubite de mai toți românii este pilaful. În bucătăria românească pilaful, de cele mai multe ori, se face cu pui sau cu legume.
Astăzi vă prezentăm o rețetă turcească de pilaf, întrucât turcii sunt experți în prepararea pilafului, având multe rețete cu diverse combinații. Aceștia pregătesc pilaful în funcție de tipul orezului, astfel că rezultă nenumărate rețete.
Citește și: Cum se face cel mai bun pilaf cu prune
Ingrediente pilaf turcesc (pilav)
-200 g orez (bob cu bob colosal)
-1 lingură ulei
-2 linguri unt, acesta fiind ingredientul de aur
-300 ml supă fierbinte sau apă fiartă
-sare, piper, cub knorr după gust.
Pentru a face un pilav nemaipomenit avem nevoie de un orez de calitate. Pentru aceastî rețetă vom folosi orezul de la Scotti, bob cu bob colosal. Nu trebuie să utilizați orez cu bobul spart sau mai multe tipuri de orez în amestec.
Curățați orezul și puneți-l într-un bol cu apă fierbinte și cu sare. Orezul trebuie lăsat la hidratat timp de 60 de minute. După o oră, se varsă orezul într-o sită și se clătește bine sub jet de apă rece pentru a se curăta tot amidonul.
Orezul trebuie pus pe un prosop pentru a se absorbi repede apa. Apoi, într-o cratiță de teflon, sau non-aderentă, punem untul și uleiul la încins. Cratița trebuie să fie de diametru mai mare, astfel orezul va ieși mai pufos și se va alege bob cu bob.
După topirea untului se adaugă orezul scurs și se călește bine amestecând din când în când. Veți observa că boabele de orez își vor schimba ușor culoarea, devenind mai albe și se vor întări ușor. Nu rumeniți orezul prea mult, acesta trebuie să rămană alb.
Care este proporția de apă și orez la pilaf
Supa, preferabil de carne, se pune la fiert, după care peste orezul călit adaugați supa fiartă. Se condimenteaza cu sare, cub knorr, vegeta…etc.
Pentru pilav turcesc este foarte important raportul dintre apă și orez.la orezul folosit la rețetă se folosește un pahar de orez la un pahar jumate de supă fiartă.
Citește și: Ingredientul magic pe care sârbii îl pun la orez
După adăugarea supe se pune capacul la cratiță. Se fierbe 3 minute la foc mare, după care lăsăm focul mic și lăsăm să fiarbă încet. Când apa a scăzut și se formează mici bule și găuri între boabele de orez, este timpul să oprim focul.
Nu se ia capacul și nu se amestecă orezul. Peste capac se pune un prosop gros și lăsam orezul 30 de minute să se mai prepare la aburi. După, se ia capacul și se amstecă orezul. Acesta va fi pufos și se va aleage bob cu bob. Vă dorim Poftă Bună!!!