Ingredientul de aur pe care îl pune Gabriela Cristea în salata de vinete. Ce secret are vedeta pentru un gust minunat
Printre cele mai îndrăgite preparate tradiționale se numără și salata de vinete. Pe lângă faptul că are un gust delicios, aceasta se prepară și destul de rapid. Gabriela Cristea susține că, pentru un gust minunat, aceasta aplează și la un ingredient special.
Rețetă secretă de salată de vinete
Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta secretă de salată de vinete. Pentru prepararea acesteia, veți avea nevoie de:
- 2-3 vinete mari
- 1 ceapă mare
- 2-3 căței de usturoi
- Sare
- Ulei de floarea-soarelui sau măsline
- Oțet (opțional)
- Pătrunjel proaspăt pentru decor.
Citește și: Gabriela Cristea face singură asta în casă. Alimentul pe care nu îl mai cumpără de la magazin
Mod de preparare
Primul pas constă în coacerea vinetelor. Puteți opta pentru coacerea acestora în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 30-40 de minute, până când coaja se încrețește și se înnegrește. Ulterior, acestea se spală și se înțeapă cu furculița sau cu vârful unui cuțit în mai multe locuri pentru a permite aburilor să scape în timpul coacerii.
Când vinetele sunt gata, ne putem apuca de curățarea cojii acestora. Folosindu-ne de o lingură sau o spatulă, puteți scoate miezul copt al vinetelor. Este recomandat să scurgeți excesul de lichid. În așa fel, salata de vinete nu va avea un gust amar ci din contră.
Secretul unei salate de vinete delicioase
După ce scăpați de excesul de zeamă, puteți să le tocați. Gabriela Cristea obișnuiește să nu pună în această etapă puțină sare. De asemenea, prezentatoarea preferă să înlocuiască ceapa cu usturoiul. Pentru un gust ușor acidulat, puteți adăuga o lingura mică de oțet.
Pentru un gust și aspect plăcut, mai puteți opta și pentru adăugarea unor frunze de pătrunjel. De asemenea, aceasta poate fi însoțită de pâine proaspătă sau de lipie.
”O să fac o maioneză. Eu pun multă sare în maioneză și nu voi mai pune în vinete. Noroc că maioneza se face repede. Fac puțină, nu foarte multă. După care e momentul să tocăm vinetele. De azi noapte le-am pus într-o sit. După ce am tocat și vinetele, pun doi căței de usturoi. Nu mult, pentru că nu vreau să avem probleme cu stomacul. Amestec repede și sunt aproape gata. Și am terminat, gata!” a declarat Gabriela Cristea în timpul unui vlog culinar.
Citește și: Gabriela Cristea câștigă bani grei din vlogul culinar. Rețeta de pâine cu care i-a înnebunit pe toți