15 iul. 2023 | 20:25

Ingredientul de 3 lei care te scapă de furnicile din casă și din curte. Trebuie aplicat doar o dată pe vară

Diverse
Ingredientul de 3 lei care te scapă de furnicile din casă și din curte. Trebuie aplicat doar o dată pe vară

Indiferent cât de mult îți plac micile viețuitoare, la un moment dat pot deveni foarte deranjante. Furnicile, fiindcă despre ele vom discuta astăzi, pot provoca daune, mai ales când își fac apariția în număr foarte mare. Din fericire, le poți ține la distanță cu un ingredient de maximum 3 lei.

Ce ingredient să folosești ca să scapi de furnici

Furnicile sunt unele dintre cele mai deranjante insecte în sezonul cald. Uneori, poate fi dificil să fie menținute la distanță. Există, însă, un produs care te poate ajuta din acest punct de vedere și pe care, cel mai probabil, îl ai deja în dulapul de condimente de la bucătărie.

Ce trebuie să știi despre furnici este că au un simț al mirosului foarte puternic, pe care îl folosesc pentru a identifica locurile în care se găsește hrană. Poți folosi scorțișoară pentru a le manipula simțul olfactiv și pentru a le ține la distanță de anumite zone din locuință sau curte.

Cel mai bine este să folosești ulei de scorțișoară în acest sens. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva picături de ulei de școrțișoară pe dischete de bumbac pe care să le așezi în zonele în care vrei să nu ajungă furnicile. Metoda funcționează ca la carte, se aplică o dată pe vară.

O altă variantă este să iei picături de ulei de scorțișoară și să le torni pe marginea suprafeței pe care identifici furnici. Întinde, apoi, picăturile de ulei de scorțișoară în așa fel încât să înconjuri spațiul în care se află insectele. Vei observa că acestea nu vor depăși spațiul limitat de scorțișoară.

Cum funcționează scorțișoara împotriva furnicilor

Ca și în cazul altor dăunători, scorțișoara este un ingredient excelent pentru a ține furnicile departe de anumite zone din locuința sau curtea ta. Există câteva explicații clare privind modul în care acționează acest ingredient și motivele pentru care este eficient.

Scorțișoara prezintă proprietăți iritante pentru insecte, în general. Pentru majoritatea viețuitoarelor, inclusiv pentru furnici, fiindcă despre ele este vorba, acest ingredient este deranjant pentru organele senzoriale, cum ar fi ochii sau nasul.

Cu alte cuvinte, scorțișoara irită organele senzoriale ale furnicilor și le determină să nu se apropie de o anumită suprafață, să nu depășească anumite zone, în funcție de modul în care folosești produsul pentru a ține la distanță insectele.

Mai mult decât atât, scorțișoara prezintă un miros înțepător pe care mulți oameni nu îl adoră. Variantele mai înțepătoare de scorțișoară funcționează cel mai bine împotriva insectelor, inclusiv a furnicilor.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
A murit un cunoscut milionar român. Om de afaceri controversat
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Ungurii voiau să îngenuncheze Transilvania. Ce plănuia Ungaria în inima României
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
PENSIILE se MAJOREAZĂ din NOU de la 1 IANUARIE! BOLOȘ a anunțat: FONDURILE au FOST ASIGURATE
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro