Moi, aerate, aromate, sunt un adevărat deliciu, un răsfăț pentru papilele gustative ce ne aduce aminte de copilărie. Cu toate astea, puține gospodine au curajul să le facă, nu sunt tocmai simplu de „nimerit”. Cu un banal truc vei spune adio emoțiilor. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul de 1 leu care face găluștele pufoase și le ajută să nu se spargă. Nu mai dai greș atunci când faci supă.
Cine poate refuza o porție caldă și gustoasă de supă cu găluște? Pentru mulți, reprezintă gustul copilăriei, un preparat pe care îl puneau pe masă de multe ori mamele și bunicile noastre. Cu toate că, la prima vedere, rețeta nu pare deloc complicată, când începem să o pregătim, dăm greș din vine momentul să facem găluștele.
În loc să iasă fragede, pufoase, crescute așa cum trebuie, scoatem din lichid un cocoloș tare sau, din contră, prea sfărâmicios. Secretul pentru a obține de fiecare dată rezultatul dorit, este un truc folosit cu mare succes de gospodine.
Ingrediente găluște:
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în amestecul găluștelor pentru cea mai bună supă. Vei mai cere o porție
Ingredientul de 1 leu care face găluștele pufoase și le ajută să nu se spargă este bicarbonatul de sodiu. Pulberea albă, care se găsește în orice magazin, la un preț accesibil oricui, este secretul gospodinelor.
Se începe prin amestecarea grișului cu sarea și bicarbonatul de sodiu într-un bol și se formează un „cuib” în mijloc în care se vor pune ouăle bătute. Se amestecă totul până se obține o compoziție omogenă.
Se ține în frigider în jur de 10, chiar 15 minute. Apoi, cu ajutorul unei lingurițe, se formeză găluștele și se pun într-o oală cu apă ce fierbe deja. Vasul se acoperă cu un capac și se lasă nu mai mult de zece minute. Folosind o spumieră, găluștele se scot și se transferă în supă. Rezultatul va fi delicios!
Te-ar putea interesa și: Ce să adaugi în grișul pentru supa de găluște. Așa ies cremoase, cu un gust ca la mama acasă