24 aug. 2023 | 18:07

Ce să adaugi în grișul pentru supa de găluște. Așa ies cremoase, cu un gust ca la mama acasă

Diverse
Ce să adaugi în grișul pentru supa de găluște. Așa ies cremoase, cu un gust ca la mama acasă
Foto: Profimedia

Pentru mulți, este gustul copilăriei, un răsfăț culinar pe care ni-l ofereau mamele și bunicile noastre. Cu toate că, la prima vedere, rețeta nu pare prea complicată, rezultatul nu este mereu cel dorit. Dacă nu vrei să mai da greș vreodată, trebuie doar să apelezi la un truc simplu. Află, în rândurile de mai jos, ce să adaugi în grișul pentru supa de găluște. Așa ies cremoase și gustoase.

Ce să adaugi în grișul pentru supa de găluște

Cine poate refuza o porție de supă de găluște? Este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, un preparat ce amintește multora de anii copilăriei. Cu toate că vorbim despre o rețetă veche, ce nu pare deloc complicată, la prima vedere, adevărul este cu totul altul.

Este nevoie de ceva experiență în bucătărie pentru a obține rezultate ca la carte. Mulți evită să o prepare, știind că găluștele nu ies de fiecare dată așa cum trebuie – sunt fie prea tari, fie sfărâmicioase.

Cheia succesului este un truc deloc complicat.

Te-ar putea interesa și: Cum să obții cele mai pufoase găluște pentru supă. Ingredientul de 1 leu care le dă un gust unic

Ce să adaugi în grișul pentru supa de găluște. Așa ies cremoase, cu un gust ca la mama acasă

Foto: Profimedia

Ingrediente și mod de preparare

Ingrediente pentru găluște:

  • un ou
  • 70 de grame de griș de calitate
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se începe prin a bate oul întreg și se presară ușor câte o linguriță de griș. Alege mereu unul de bună calitate, cu o granulație uniformă.

Dacă vrem să obținem găluște cremoase și pufoase, trebuie să adăugăm un praf de sare în compoziție după ce am turnat prima jumătate din cantitaea de griș în oul bătut. Sarea nu se adaugă niciodată de la început.

După ce se obține o pastă omogenă, compoziția se lasă în jur de zece minute să se odihnească. Găluștele se pun apoi la fiert doar când supa este deja fierbinte.

Se lasă să fiarbă în jur de zece minute, apoi se oprește focul și se lasă preparatul încă 10 minute la abur sub capac, timp în care găluștele se vor umfla și se vor ridica la suprafață.

Te-ar putea interesa și: Câte linguri de griş se pun, de fapt, în găluşte. Aşa ies perfecte, detaliul care le poate strica imediat

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Momentul în care Ucraina a atacat cu drone fabrica de maioneză EFKO din Belgorod. Care e semnificația acestei acțiuni militare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Șoferii din România nu pot face ITP. Anunț oficial de la RAR
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Atenție la BOLILE GRAVE, ASCUNSE! SERVICII GRATUITE. Anunțul CNAS
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro