Ingredientul care trebuie pus în oala unde faci dulceață de portocale. Gustul se va schimba complet

de: Bișinicu Andreea
28 10. 2022

Portocalele sunt recomandate în orice sezon al anului, datorită faptului că aceste citrice îți asigură aportul zilnic necesar de vitamina C, fiind fructe benefice pentru organism. Pe lângă limonade, sucuri naturale sau prăjituri, iată cum poți utiliza portocalele pentru a prepara cea mai gustoasă dulceață.

Cum se prepară dulceața de portocale

Toamna se numără bobocii și borcanele cu bunătăți. Pe lângă murături, gem și zacuscă, gospodinele iscusite se întrec în rețete pentru a prepara cele mai gustoase dulcețuri.

Fie că vorbim de cea de prune, vișine, afine, trandafiri sau portocale, un sendviș uns cu dulceață poate fi micul dejun ideal, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Pentru cei care s-au întrebat cum se prepară, mai exact, dulceața de portocale, tot ce trebuie să facă este să urmeze, pas cu pas, rețeta din acest articol. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, precum:

  • 2 kg portocale
  • 2 kg zahăr
  • 1 lămâie
  • 1 baton de scorțișoară (opțional)

Citește și Ingredientul care trebuie pus în dulceața de prune. Secretul păstrat de la bunici

Secretul care dă savoare dulceței de portocale

Mai întâi de toate, se iau portocalele și se spală bine de tot. Apoi, se taie cubulețe, fără să fie curățate de coajă. Mai departe, fructele se pun într-un castron de mari dimensiuni, peste care vei adăuga zahărul.

Vasul se acoperă și se lasă să stea timp de două ore la temperatura camerei, urmând ca peste un timp să le pui la frigider, unde vor sta depozitate peste noapte.

A doua zi vei continua rețeta. Pui oala pe aragaz, la foc iute. Nu uita să amesteci din când în când. În momentul în care dulceața începe sa fiarbă, trebuie să adaugi zeama stoarsă de la o lămâie.

Secretul acestei rețete, pentru un plus de gust, este să pui în oala cu dulceață si un baton de scorțișoară. Lași preparatul să fiarbă la foc mic, până când vei observa că zeama scade la jumătate.

Ca să verifice dacă dulceața de portocale este gata, gospodinele toarnă o linguriță de dulceață pe o farfurioară rece. Dacă dulceața nu curge, dupa ce ajunge la temperatura camerei, atunci preparatul este gata de savurat și poate fi tartinat pe o felie de pâine.

Citește și Cât zahăr se pune la gem pentru un kilogram de fructe. Greșeala uriașă făcută de multe gospodine