Tuturor ne place salata de vinete, motiv pentru care acest preparat este extrem de popular printre gospodinele din România. Indiferent de anotimp, salata de vinete poate fi savurată la orice oră din zi sau seară, tartinată pe o felie de pâine sau pur și simplu ca garnitură pentru friptură. Ce ingredient secret trebuie adăugat în rețetă, pentru a obține un gust unic.
Ai gătit vreodată salată de vinete cu puțină carne tocată? Ei bine, acesta este ingredientul secret pe care toate gospodinele îl folosesc, pentru a prepara cel mai delicios preparat de toamnă. Rețeta este ușor de urmat, după cum urmează.
Citește și Musaca de vinete cu carne tocată. Rețeta de musaca grecească
Pentru început, trebuie să speli foarte bine vinetele, să le scoți tulpinile și să le tai în cercuri. E important să nu mergi până la capătul lor să le separi, ci să rămână tot sub forma unei vinete întregi, ca un acredon. Apoi, vei scufunda vinetele în apă sărată, rece, pentru 15 minute.
În continuare, urmează să amesteci carnea tocată cu o ceapă tocată mărunt, 1 sau 2 căței de usturoi presați, peste care vei adăuga, după gust, condimentele: piper, sare și oregano.
Scoți vinetele din apă și le scurgi, iar acum în fiecare fantă vei pune câte o biluță de carne tocată. Vinetele se aranjează într-o tavă de copt. Între legume vei pune ceapa, ardeii, roșiile (decojite și fără semințe), cățeii de usturoi și ierburile proaspete.
Apoi, vei turna ulei de măsline peste ele, le vei acoperi cu o folie de aluminiu și le vei coace, preț de 40 de minute, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
La final, trebuie să scoți folia și să întorci vinetele în cuptor, pentru încă 15-20 de minute, la o gradație de 180 de grade.
Citește și Salată de vinete fără maioneză. Ingredientul special care o face delicioasă