În loc să cumperi chifle de hot dog de la magazin, le poți prepara acasă. Este mai simplu decât crezi, iar rezultatul va fi pe placul tău. Produsul final iese bogat în textură și pufos, dacă ai grijă să adaugi în compoziție unt. Poți umple, apoi, chiflele cu ingredientele preferate.
Citește și: Secretul aripioarelor de pui crocante. Vor ieși ca la KFC, rețeta e simplă
După o oră, aluatul poate fi tapetat pe masa de lucru, unde se presară făină. Se formează porții de circa 90 de grame de aluat, se aplatizează și se formează dreptunghiuri, luându-se apoi dintr-o parte în alta sub formă de cilindri. Se dau chiflele la cuptor timp de jumătate de oră sau o oră.
Citește și: Ce să presari peste carnea de pui pentru a ieşi crocantă. Aşa se face la fast-food, de asta iese delicioasă
Pentru a te bucura de chifle bogate în textură, unge-le cu unt topit după ce le scoți din cuptor. Vor avea, în plus, și un gust desăvârșit. Evită suprafăinarea mese de lucru, când modelezi chiflele, fiindcă produsul va transforma preparatul în unul mai degrabă dens decât moale.
Înlocuiește drojdia uscată activă cu drojdia instantanee. Înainte de a adăuga laptele în aluat, încălzește-l pentru circa 30 de secunde. Când adaugi zahărul, pune imediat după și drojdia. Lasă compoziția să stea 5 minute, pentru ca drojdia să acționeze corespunzător.
Chiflele pot fi păstrate într-o pungă resigilabilă sau un recipient ermetic timp de până la cinci zile. Poți să le îngheți și să le pui la congelator, dacă îți este mai ușor. Se vor păstra în condiții bune până la două luni, însă odată decongelate trebuie consumate neapărat.
După ce scoți chiflele pentru hot dog de la congelator, este absolut necesar să le reîncălzești într-un cuptor sau la microunde, la 150 de grade Celsius, pentru a căpăta textura inițială.