Este una dintre cele mai căutate băuturi în sezonul rece. Mulți o cumpăra de la târgurile de Crăciun. Este foarte ușor să prepari acasă vin fiert, chiar mai savuros decât la evenimentele organizate în marile orașe. Ai nevoie de un ingredient de sezon pentru a-i oferi savoare. Cum trebuie să procedezi.
Vinul fiert reprezintă o băutură des consumată în sezonul rece. Este un răsfăț al perioadelor festive, fiind ușor de găsit în târgurile organizate în marile orașe cu ocazia Crăciunului și a Anului Nou. Unele voci spun că tradiția datează încă din epoca romană, când oamenii beau vin cald pentru a se încălzi.
Preparat în mod obișnuit cu vin roșu, această băutură îndulcită este o alternativă încântătoare pentru papilele gustative la cafea și cidrul fierbinte tradițional. Trebuie precizat că, în ciuda faptului că procesul de încălzire conduce la evaporarea unei părți din conținutul de alcool, băutura rămâne totuși alcoolică.
Citește și: Cea mai bună rețetă de vin fiert – care e secretul acestei băuturi de iarnă
Unii ar spune că nu există nimic mai confortabil decât să te relaxezi într-o zi sau într-o noapte rece de iarnă cu un pahar de vin fiert. Ușor dulce, aromatizată și fructată, băutura te va încălzi din cap până-n picioare. O poți pregăti chiar acasă, bucurându-te de un gust perfect al său.
Nu este deloc dificil să faci vin fiert chiar în confortul bucătăriei tale. Va ieși mai aromat ca la târgurile de Crăciun, dacă ai grijă să adaugi în băutura de pe aragaz un ingredient comun în sezonul de iarnă, anume portocala. Ai nevoie de doar câteva felii de portocală pentru a schimba gustul vinului fiert.
Citește și: Cât costă un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun de la Sibiu
Vinul fiert poate fi consumat imediat, cu grijă să nu se frigă nimeni din cauza temperaturii prea ridicate. Unii obișnuiesc să îl bea alături de o gustare dulce. Alții îl savurează în forma în care este. Indiferent de preferințe, aroma vinului fiert cu portocale te va duce cu gândul la cele mai frumoase amintiri de iarnă.