Ingredientul care nu are voie să lipsească atunci când faci ardei umpluți. Gustul se va schimba

de: Bișinicu Andreea
12 10. 2022

În perioada mai rece a anului, românii preferă să-și răsfețe papilele gustative cu mâncăruri bogate în calorii, calde și sățioase, pentru a-i veni de hac frigului de afară, profitând de faptul că petrec mai mult timp în interior. Pe lângă sarmale și tocănițe, ardeii umpluți sunt nelipsiți de la casa omului. Ingredientul secret care dă savoare preparatului.

Care este ingredientul secret care dă gust ardeilor umpluți

Poate nu te-ai gândit la asta până acum, dar cimbrul este un condiment esențial care dă un plus de gust ardeilor umpluți făcuți în casă, după rețeta mamei sau a bunicii.

Iată cum prepari cea mai simplă și delicioasă rețetă de ardei umpluți. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, pe care le găsești, cu siguranță, la tine în cămară sau în frigider.

  • un kilogram carne tocată
  • zece ardei grași
  • trei cepe mari
  • o cană mică de orez
  • două linguri pastă de tomate
  • un ou
  • cimbru
  • pătrunjel
  • sare, piper

Cum prepari ardeii umpluți cu un strop de cimbru

Acum că ai adunat toate ingredientele, te poți apuca de rețeta propriu-zisă. Gustul va fi unul excepțional, dacă urmezi întocmai pașii de mai jos.

Pentru început, vei spăla foarte bine ardeii. Le tai capacele, desigur, după care le cureți cotoarele. Ulterior, ardeii se spală bine de tot, într-un castron pus în chiuvetă, după care vei începe să scoți toate semințele din interiorul legumelor.

Apoi, călești ceapa într-o tigaie cu puțin ulei. După ce s-a rumenit, trebuie să adaugi pasta de tomate și câteva linguri de apă. După câteva minute, vei pune orezul bine spălat și vei lăsa totul timp de 2-3 minute.

Mai departe, adaugi pătrunjelul tocat mărunt. Important de reținut este faptul că, dacă nu ai pătrunjel la îndemână, poți pune mărar.

În continuare, carnea tocată ( amestec porc, vită și curcan) se va amesteca, pe rând, cu oul, cimbrul, sarea și piperul. Sfat util de la experți: nu adăuga ou dacă faci ardeii doar din carne de vită.

Dacă nu vrei să folosești orez, îl poți înlocui cu arpacaș sau hrișcă. Pentru un plus de savoare, gospodinele te sfătuiesc să torni 50 de ml de vin alb sau zeama de la o lămâie, în apa în care fierb ardeii

Vei lua ardeii și îi vei umple, lăsând un loc pentru capacele de roșii. Îi așezi în tavă și îi pui la cuptor sau pe aragaz pentru aproximativ 50 de minute, într-un recipient în care pui și o cană cu apă.

După 25 de minute, torni încă o jumătate de cană de apă amestecată cu bulion și lași ardeii la fiert pentru încă jumătate de oră, până când orezul și carnea s-au fiert complet. Ardeii umpluți se servesc cu iaurt, smântână și pătrunjel proaspăt.