Ingredientul care nu are ce căuta în varza murată. Se va strica imediat, nu va rezista nici până la Crăciun
Majoritatea românilor adoră să mănânce varză murată în sezonul rece. Unii dintre ei o consumă într-o salată alături de piper și puțin ulei, iar alții în tradiționalele sarmale. Mulți dintre ei abia așteaptă să vadă masa plină cu preparatul vedetă de sărbători. Cu toate astea, nu toate gospodinele știu să prepare o varză ca la carte. Bucătarii profesioniști vin acum cu alte detalii despre rețeta specială. Ce ingredient nu are ce căuta în varza murată?
Truc pentru varză murată: ce ingredient nu trebuie să pui?
Cei mai mulți români abia așteaptă să guste din sarmalele de sărbători. Gospodinele se gândesc deja la perioada încărcată în care trebuie să îi mulțumească pe toți și caută rețete care mai de care mai delicioase pentru a pune în evidență sarmalele tradiționale care nu lipsesc de pe masa de Crăciun sau Revelion.
Majoritatea doamnelor se ocupă acum pe fugă de varza care trebuie pusă la murat. Din păcate, multe dintre ele nu știu că un anumit ingredient pe care îl folosesc des nu ar trebui pus în butoi. Mai exact, este vorba despre sarea fină. Pentru varza murată se folosește sare grunjoasă.
Cantitatea ei este de o lingură pentru fiecare litru de apă sau 10 linguri de sare fină la o găleată de apă. Află că cea fină schimbă gustul verzei și o face să nu reziste tot sezonul. De asemenea, leguma fermentată nu se pune niciodată cu hrean, deși cele mai multe doamne fac asta pentru a oferi o aromă picantă.
Ingrediente
18 L apă rece
450 g sare (25 g/litru) specială pentru murături
2 legături de cimbru uscat
2 legături de mărar uscat
4-5 ardei iuți
1 lingură cu vârf semințe de chimen
2-3 rădăcini de hrean tăiate în fâșii
2-3 mâini de boabe de porumb uscat
felii de gutuie
Mod de preparare
În cazul în care este prea acră, ai grijă să o lași în apă puțin călduță preț de 20-30 de minute. Varza o să fie deosebit de gustoasă și foarte ușor de folosit la sarmale, borș sau într-o salată simplă pe care să o servești lângă tocăniță sau o mâncare de cartofi.
Nu uita că nu trebuie să deschizi butoiul sau borcanul pentru cel puțin două săptămâni pentru ca leguma să fie fermentată foarte bine. Ai grijă ca după timpul acesta să vânturi zeama lăsată și să te bucuri de ea în ciorbă sau băuta ca leac pentru mahmureală. Este iubită de cele mai multe gospodine în ciorba de potroace care trebuie să fie foarte acră.