Ingredientul care îți frăgezește imediat carnea de porc. Așa vei avea mai puține probleme

Ingredientul care îți frăgezește imediat carnea de porc. Așa vei avea mai puține probleme
Ce ingredient fragezeste cel mai bine carnea

Mulți dintre români au impresia că au rețeta perfectă care frăgezește carnea pentru grătar. Mulți folosesc iaurt, ceapă, oțet, diverse condimente aduse din străinătate, însă foarte puțini dintre ei știu că există un ingredient banal care întradevăr frăgezește carnea de porc. Care este acest ingredient care va face ca friptura să fi foarte fragedă, în scurt timp, vedeți în rândurile de mai jos.

Cum să frăgezești carnea înainte de grătar. Banalul ingedient pe care trebui să-l folosești din plin

Carnea de porc poate fi gătită în multe feluri, însă mulți dintre români se confruntă cu aceeași problemă: carnea nu este suficient de fragedă. Din fericire, există câteva trucuri pe care orice gospodină le are la îndemână pentru a face din orice bucată de carne una foarte fragedă. Un ingredient banal care se află în absolut orice bucătărie face o diferență majoră atunci când vine vorba despre carnea de porc și nu numai.

Puține lucruri se pot compara cu o friptură de porc fragedă și suculentă, făcută fie la grătar, fie la grill sau chiar la cuptor. Din nefericire însă, atunci când cumpărăm carne de porc nu avem nicio garanție că va fi fragedă și de multe ori se poate întâmpla ca bucata de carne să provină de la un animal mai în vârstă.

Carnea animalelor bătrâne, cea mai dificilă

În acest ultim caz, carnea este fibroasă, iar proteina are o textură mai tare, lucru care o face mai dificil de gătit.

Pentru aceste cazuri, există un ingredient banal, care se află în toate bucătăriile, și care frăgezește ca prin minune toate tipurile de carne. Este vorba despre banala sare. Aceasta înmoaie fibrele din carne și face ca friptura să devină suculentă și, practic, să se topească în gură.

Sarea grunjoasă este cea mai bună la frăgezire

Ideal este ca pentru frăgezirea cărnurilor să se folosească sare grunjoasă, însă și sarea normală își poate face treaba foarte bine. Tot ce trebuie să faceți este să presărați sare din belșug, pe toate părțile bucății de carne, cu doar o oră înainte de a o găti, după care carnea se va lăsa la frigider.

Nu trebuie să vă faceți griji că friptura va ieși prea sărată, întrucât excesul de sare va fi îndepărtat înainte de gătire. Sarea nu are doar rolul de a da savoare mâncărurilor, ci și de a face carnea să fie mai fragedă.

Când trebuie scoți carnea de la frigider

Cât timp va sta la rece, bucata de carne se va înmuia datorită sării. Carnea trebuie scoasă de la rece înainte cu o jumătate de oră de a fi gătită.

Se clătește cu un jet de apă rece pentru a îndepărta excesul de sare, după care se va șterge cu prosoape de hârtie și este numai bună de gătit. Doar așa veți avea garanția că vă veți bucura de o friptură așa cum vă place, foarte fragedă.

Urmăriți Playtech.ro și pe