Ingredientul banal pe care să-l pui în apa lalelelor ca să reziste cât mai mult timp în vază. Trucul eficient

de: Ana Chivu
17 05. 2022

Multă lume le adoră și iubesc să le ofere în dar persoanelor iubite. Cu toate astea, ele sunt unele din cele mai sensibile flori și au o viață scurtă, mai cu seamă dacă nu ai grijă la temperatura din camera unde le lași. În special lalelele tăiate rezistă destul de puțin. Cum poți să te bucuri de un buchet mai multe zile decât ai fi crezut? Există câteva trucuri care să te ajute în acest sens. Ce trebuie să pui în apa lor pentru a le ajuta să-și prelungească viața?

Trucuri pentru lalele: cum să le prelungești viața

Lalelele sunt preferatele tuturor. Sunt unele din cele mai delicate flori și culorile lor superbe și diverse încântă pe toată lumea.

Majoritatea oamenilor adoră să ofere un buchet special persoanelor dragi, mai cu seamă la început de primăvară. Cu toate astea, sensibilitatea lor se vede și în dreptul perioadei scurte de viață.

Ele nu reușesc să trăiască mult, mai ales dacă vorbim de cele tăiate. Există totuși câteva trucuri care te pot ajuta să le prelungești viața și să te bucuri mai mult timp de ele.

Cum trebuie să procedezi: pas cu pas

1. Taie 1 cm din codițele lor sub un jet de apă înainte de a introduce florile în vază. Tăietura trebuie să fie una oblică pentru a crea o suprafață mai mare de absorbție.
2. Este necesar să îndepărtezi frunzele de pe tulpini. Există riscul să putrezească în contact cu apa, lucru care scurtează mai tare viața florilor.
3. Adaugă câteva picături de apă de lămâie în apa din vază pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor care duc la putrezirea tulpinilor.

4. Pune vaza cu lalele într-o cameră mai răcoroasă. Lalelele sunt flori de primăvară și au nevoie de o temperatură medie în care să se simtă ca acasă. Ferește-le pe cât posibil de razele soarelui pentru că altfel o să se grăbească să își deschidă florile și în cele din urmă să se ofilească în ziua următoare.
5. Nu este recomandat să pui vaza cu lalele lângă un coș cu fructe pentru că fructele elimină hormonul numit etilenă. Cel din urmă grăbește înflorirea.
6. Specialiștii susțin că trebuie să le schimbi apa în fiecare zi. Nu uita să folosești apă rece și suc de lămâie proaspăt.
7. La pasul 6 se mai adaugă și tăiatul codițelor de fiecare dată când schimbi apa. În modul acesta vei împrospăta suprafața de absorbție. Este suficient să tai doar 1 cm de fiecare dată.