Care este ingredientul banal de pus în găleată când faci curățenie. Pentru ca podeaua să fie curată mereu nu este nevoie să folosești detergenți chimici scumpi, ce pot fi nocivi pentru sănătate și mediu. Iată ce trebuie să prepari pentru ca podeaua să rămână curată mult timp.
Ingredientul banal pe care să-l folosești, pentru ca podeaua să fie mereu curată. Nu ai nevoie de detergenți chimici scumpi, ci doar de oțet alb. Oțetul alb este foarte bun pentru curățenie și degresare, iar pentru a-l utiliza trebuie să amesteci, într-o găleată o jumătate de pahar de oțet cu un litru de apă.
Ca să parfumezi totul, se adaugă și câteva picături de ulei esențial. Soluția este ideală pentru orice tip de podea. Și uleiul vegetal este o metodă de curățare a podelei foarte bună, deoarece protejează podelele din lemn de esență tare, precum parchetul. Pentru acest remediu se amestecă într-o găleată următoarele ingrediente:
Un alt produs special pentru curățarea podelelor se face din ingrediente precum:
Toate aceste ingrediente se amestecă într-o găleată. Cu această apă se spală podeaua. Dacă podeaua este foarte murdară, se poate adăuga mai mult detergent lichid pentru vase.
Rutina de spălare a băii este, de asemenea, foarte importantă. Ea include nu doar obiectele sanitare, gresia și faianța, cu și corpurile de iluminat, ventilatorul, dulapurile și rafturile.
Din păcate însă, există trei locuri în baie pe care oamenii le uită adesea în timp ce fac curățenie. Ele pot deveni recipiente pentru bacterii, ce se pot răspândi cu ușurință în toată camera.
Este vorba despre ventilator. Acest obiect este foarte util nu numai pentru circulația aerului și eliminarea mirosurilor neplăcute, dar și pentru eliminarea rapidă a umidității, după un duș fierbinte. Dacă ventilatorul nu este curat, el se poate transforma rapid într-o capcană pentru praf și pentru bacterii, fiind un remediu foarte bun pentru apariția mucegaiului. Ventilatorul trebuie deci dezasamblat și curățat măcar o dată pe lună.
Al doilea loc din baie pe care mulți omit să îl curețe este corpul de iluminat. Atunci când speli toaleta, bacteriile pot fi eliberate și se pot depune pe toate suprafețele băii. De aceea, este esențial să nu uiți să cureți corpul de iluminat.
Laturile și spatele vasului de toaletă este alt loc de care se uită adesea atunci când se face curățenie în baie. Acolo se poate acumula praf, germeni, bacterii. Indicat ar fi să cureți aceste zone unde se adună, de obicei, murdărie.