Ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițele. Așa vor ieși mult mai gustoase
Fie că vorbim de șnițelele din carne de porc, fie de șnițelul de pui, se prepară foarte ușor. În plus, pe lângă metoda clasică, gospodinele vorbesc și de metoda la cuptor și care folosește mai puțin ulei și are o curățare mai ușoară. Piepturile de pui pane sunt coapte până când sunt aurii și crocante la exterior, dar sunt încă fragede și suculente în interior. Dar, în ambele cazuri, ca să avem un preparat bun avem nevoie de ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițele. Așa vor ieși mult mai gustoase. Citește mai departe și vezi despre ce este vorba.
Preparatul rapid și bun, un șnițel foarte crocant
Unul din ingredientele folosite de gospodine când vine vorba de un șnițel crocant, chiar și din piept de pui, este pesmetul panko care conferă un exterior crocant. Șnițelele se fac peste tot în lume și poartă mai multe nume. Pentru germani și austrieci, este șnițel. Italienii o numesc cotoletta alla milanese, sau milanesa pe scurt, iar în Japonia, se numește katsu sau tonkatsu când este făcut cu carne de porc.
Șnițelele pane sunt, de asemenea, găsite și în alte variații pe aceași temă în Danemarca, în Namibia, din Iran până în Coreea, din Noua Zeelandă până în Republica Macedonia, și bineînțeles în bucătăria românească.
Alegerea cărnii depinde de fiecare gospodină. „Wiener Schnitzel”, clasicul austriac care a început totul, este întotdeauna preparat cu carne de vițel. Carnea de porc este cea mai frecventă alegere pentru katsu japonez, este, de asemenea, populară pentru schabowy-ul polonez. Carnea de vită, curcanul și puiul au și ei susținătorii lor.
Vezi și: Locul din România unde o ciorbă și un șnițel costă 11 lei. Nu există nicăieri prețuri mai mici
O să vă propunem și o rețetă inedită, dar înainte de asta să vorbim de ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițele.
Care este ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițele
Indiferent de ce carne ar folosi gospodinele, în afară de asta, mai folosesc și diferite ingrediente, dar ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițele este sarea, iar pe lângă sare se mai pune și piper.
Dacă ai chef de ceva condimente sau ierburi aromatice, mai poți adăuga ceva pulbere de ceapă și usturoi, sau paprika. Poți adăuga, dacă îți place mai picant și ardei iute, iar dacă ne referim la condimente, poți pune oregano, busuioc, cimbru, chimion curry sau, de ce nu, boia de ardei.
Îți propunem rețeta pentru un șnițel de pui crocant
Pentru această rețetă aveți nevoie de carne de pui, de obicei se folosește pieptul de pui pe care-l puteți găsi la supermarket deja feliate subțire. În caz contrar, cumpărați jumătăți de piept de pui dezosate și fără piele, puneți-le între două foi de folie de plastic și bateți-le cu un aparat de frăgezit carne până la o grosime de aproximativ 6 milimetri.
Vezi și: Câte minute trebuie să prăjești șnițelele, de fapt. Secretul celor mai iscusite gospodine
Vreți ca fiecare piept de pui să cântărească aproximativ 100 de grame. Dacă jumătățile de piept sunt prea mari, înjumătățiți-le pe orizontală înainte de a le bate în cotlete, veți economisi mult timp de bătut și nu vă veți alege cu bucăți de carne de mărimea unor farfurii de cină.
- 4 cotlete de piept de pui de 100 g
- sare și piper negru proaspăt măcinat
- 1/4 cană de amidon de porumb
- 2 ouă
- 1-1/2 linguri de muștar Dijon
- 1 cană de pesmet panko (sau pesmet obișnuit)
- 1/3 cană de parmezan proaspăt ras
- 3 linguri de ulei de măsline (plus mai mult, dacă este necesar)
- Pătrunjel italian proaspăt tocat pentru garnitură
- felii de lămâie (opțional)
Modul de preparare
Se condimentează piepții de pui cu sare și piper pe ambele părți. Aranjați trei boluri separate, puțin adânci, cu amidonul de porumb, ouăle și muștarul bătute împreună, precum și pesmetul și parmezanul amestecate împreună. Se tăvălesc în amidon de porumb, scuturând excesul. Se scufundă în amestecul de ouă, asigurându-se că sunt acoperite. Se trec în amestecul de panko, asigurându-se din nou că sunt acoperite. Se transferă pe farfurie, apăsând ușor cu vârful degetelor pentru a ajuta panko să adere.
Încălziți 3 linguri de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Când uleiul este foarte fierbinte, adăugați cotletele. Gătiți în două reprize, dacă este necesar pentru a evita supraaglomerarea tigaiei. Se gătesc timp de 2 minute pe prima parte, apoi se întorc și se gătesc încă 2 minute.
Se transferă pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă pentru a se scurge. Dacă lucrați în loturi, gătiți a doua pereche de piepți, adăugând mai mult ulei în tigaie, dacă este necesar. Așezați piepții și presărați pătrunjel tocat. Serviți felii de lămâie alături, dacă doriți. Lămâia adaugă o notă luminoasă plăcută și o pată de culoare minunată.
Concluzie
Acum că ai această rețetă, plus faptul că ai aflat care este ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițele, nu mai altceva de făcut decât să te apuci de treabă. Noi îți urăm poftă bună!