Ingredientul banal care schimbă gustul salatei de roșii. Nu o sa mai schimbi rețeta din acest moment

Ingredientul banal care schimbă gustul salatei de roșii. Nu o sa mai schimbi rețeta din acest moment
Ingredientul banal care schimbă gustul salatei de roșii

Care este ingredientul banal care schimbă radical gustul salatei de roșii. Nu vei mai schimba rețeta din acest moment. Și poate că te întrebi ce este o așa mare filosofie să prepari o salată de roșii, însă trebuie să știi că și banala salată de roșii are secretele ei. Spre exemplu, pentru ca salata să fie cât mai gustoasă roșiile trebuie să fie cât mai coapte.

Secretele celei mai bune salate de roșii

În plus, un alt secret al celei mai bune salate de roșii, pe lângă ingredientul secret pe care îl vom dezvălui, este și faptul că roșiile trebuie să la temperatura camerei și nu abia scoase din frigider. Apoi, un alt secret ar fi să folosești la salata ta de roșii niște soiuri româneşti de roșii complet coapte, cum ar fi celebrele roşii inimă de bou.

Ingrediente salată de roșii: 

  • 4 roşii mari, coapte
  • 6 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri oţet de vin roşu
  • o jumătate căţel de usturoi, dat pe răzătoarea mică
  • 2 linguriţe hrean, dat pe răzătoarea mică
  • o legătură de părtunjel, mărunţit

Ingredientul banal care schimbă gustul salatei de roșii

Se spală bine roșiile, după care se taie în felii de un centimetru. Dacă la rețetă se folosesc și roșii cherry, ele se pot tăia în jumătate sau se pot lăsa întregi. Ele se pun într-un castron și se adaugă sarea.

Se transferă apoi într-o sită și se lasă o jumătate de oră la scurs. Sarea o să înlăture sucul în exces, intensificând aroma roșiilor. Când s-au scurs, aceste roșii se pun într-un vas adânc.

Se adaugă uleiul de măsline și oțetul. Se amestecă apoi ușor, iar dacă mai este nevoie, se mai poate adăuga oțet. Se completează cu piper, după gust, dar și usturoi. La final, se adaugă și ingredientul secret, și anume hreanul, puțin câte puțin, gustând constant din salată.

Pentru un gust desăvârșit al salatei de roșii se mai adaugă și pătrunjelul mărunţit, frunze şi tulpini. Se mai amestecă puţin, eventual cu mâinile, după care se serveşte.

Dacă vrei să o servești alături de alte mâncăruri, trebuie să știi că salata de roşii cu hrean este perfectă în combinaţie cu friptură, brânză de capră sau cartofi copţi.

Însă dacă preferi doar salata, însă vrei ca ea să fie mai consistentă, adăugă câteva bucăţele de brânză salatei de roşii și așa ea va fi mai consistentă şi vei simţi mult mai târziu senzaţia de foame.