02 iun. 2022 | 14:52

Ingredientul banal care fierbe fasolea de două ori mai repede. Ce să pui în apă

Diverse
Ingredientul banal care fierbe fasolea de două ori mai repede. Ce să pui în apă
Ingredientul banal care fierbe fasolea de doua ori mai repede. Ce sa pui in apa

Pare destul de ușor să fierbi fasolea, nu-i așa? Ei bine, cu toate acestea, multe femei fac o greșeală imensă atunci când gătesc această legumă populară printre români. Ce ingredient banal din bucătărie te ajută să fierbi fasolea mult mai rapid și să câștigi de două ori mai mult timp.

Cum se fierbe corect fasolea

Fiecare gospodină are propriul său stil de a găti. Unele femei pun fasolea la înmuiat, altele sunt de părere că trebuie fiartă în apă rece, că se pune în apă clocotită, ba se schimbă apa de 3 ori, iar cele mai iscusite sunt de părere că fasolea se poate fierbe și în oală sub presiune.

De regulă, timpul în care se fierbe fasolea poate varia între 50 de minute și 3-4 ore, în funcție de mărimea boabelor, de soi, de calitatea apei, de vechimea culturii sau de cât de tare aprinzi ochiul de la aragaz.

Trucul genial care te ajută să fierbi rapid fasolea

Boabele de fasole, la fel ca la orez, trebuie alese cu atenție și verificate să nu fie stricate. Înainte de a pune boabele în apă, se recomandă să fie clătite de câteva ori.

Apoi, vei adăuga o parte de fasole la 5 părți de apă și puțin bicarbonat (1/4 de linguriță la 500 gr de boabe). Bicarbonatul este un ingredient important, care reduce timpul de fierbere.

În cazul în care observi că apa începe să scadă, în timpul fierberii, tot ce trebuie să faci este să completezi cu apă fierbinte, nu cu apă rece. Din clipa în care apa începe să clocotească, dă focul mic, pune capacul și lasă fasolea să fiarbă încă 4-5 minute. La final, vei opri focul și vei lăsa fasolea să se răcească, fără a scoate capacul.

Pentru cei care nu au mult timp la dispoziție și vor să scape rapid de fierberea fasolei, indicat ar fi să torni fasolea direct în apă clocotită și să o lași să fiarbă preț de 50 de minute (o parte de fasolea la 3,5 părți de apă). Nu uita de bicarbonat și nu pune sare în apa în care fierbi fasolea.

De asemenea, nu scoate fasolea imediat din apa fiartă deoarece coaja va avea un aspect neplăcut. Se recomandă să o lași să se răcească complet.

Parteneri
Cea mai puternică rugăciune de Sfântul Ion. Trebuie să o rostești AZI pentru noroc și sănătate
Redactia.ro
Misterul „Cascadei de Sânge” a fost, în sfârșit, dezlegat. Locul devenise obsesie pentru geologii lumii
Click.ro
Avertisment MAE pentru românii care intenționează să meargă în Marea Britanie. Care este motivul
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Înșelăciunea online care ne golește conturile. E cea mai avansată de până acum
EVZ.ro
Cine este Elisa, românca ucisă de soțul ei, în Italia. A împușcat-o pe femeie la opt luni de la nuntă
Spynews
UE a dat ordin. România e obligată să aplice. Se inscripționează neapărat de la 1 ianuarie
Capital.ro
Toată lumea vorbește acum despre Sebastian Stan, iar detalii dureroase au ieșit la iveală. Ce s-a întâmplat în Constanța, în copilăria lui. Cine e, de fapt, mama lui
Avantaje
ESTE DECIZIA MOMENTULUI pentru pensionari! Casa de Pensii anunță ce se întâmplă cu recalcularea
Mediaflux
4 trucuri care te ajută să ai cel mai liniștitor somn. Cum să dormi bine și să te trezești mereu odihnit
Spynews.ro
Zodiile care vor avea 5 ani plini de noroc, începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă a lor: succes uriaș, mai ales financiar, călătorii în străinătate
Realitatea.net
Ce a putut să pătească Ramona Olaru, pe aeroport, în SUA. Vedeta a fost verificată la sânge de autorități
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro